Kedlubnové zelí

09.08 2015|Přílohy

Kedlubnové zelí s cibulkou je stejně dobré, jako klasické zelí. Zelí z kedlubnů se hodí k vepřovému i králíčímu masu.

Ingredience na kedlubnové zelí:

  • 4 větší kedlubny
  • 1 střední brambora
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • kmín
  • 1 lžička cukru
  • 1 - 2 lžíce octa
  • 1 menší cibule
  • trošku oleje na osmažení cibule

Příprava kedlubnového zelí:


1. Kedlubny nastrouháme na hrubším struhadle, podlejeme vodou, osolíme, okmínujeme a dáme vařit.

2. Bramboru nastrouháme najemno a smícháme s moukou, je-li to moc husté, zředíme troškou vody (záleží na vodnatosti brambory). Toto vmícháme do kedluben ( po 5 - 10 minutách varu), přidáme na drobno pokrájenou osmaženou cibulku, cukr a ocet, a ještě chvíli vaříme.

3. Nakonec podle chuti dosolíme, osladíme či okyselíme. Podáváme všude tam, kde klasické zelí.

Autor: Lenka

Kedlubnové zelí s cibulkou je stejně dobré, jako klasické zelí. Zelí z kedlubnů se hodí k vepřovému i králíčímu masu. Kedlubnové zelí.
Nejlepší recept

 328 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ