Domácí rohlíky

15.01 2017|Přílohy
Domácí rohlíky

Pokud jste ještě nezkoušeli domácí rohlíky, pak je určitě vyzkoušejte. Teplé a křupavé pečivo k snídani si určitě zamilujete.

Ingredience na domácí rohlíky:

  • 270 ml vlažné vody
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 70 g rozpuštěného vlahého sádla
  • 470 g hladké mouky
  • 25 g čerstvého droždí
  • 2 lžíce mléka na potření

Příprava domácích rohlíků:


1. Suroviny vložíme do nádoby pekárny a necháme vypracovat a nakynout těsto.

2. Nakynuté těsto rozdělíme na 10 stejných kousků, každý zformujeme do kulatého bochánku.

3. Bochánek rozválíme na oválek a smotáme. Rukama rozválíme na tenký rohlík.

4. Na plechu vyloženém papírem na pečení necháme rohlíky ještě 10-15 minut dokynout. Pak je potřeme mlékem a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Pečeme do zezlátnutí asi 15 minut.

Autor: Mak

Domácí rohlíky si zamilujete. Upéct doma rohlíky není nic složitého a výsledek je perfektní. Domácí rohlíky si můžete upéct z
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ