Cibulový salát

23.08 2015|Přílohy

Cibulový salát z červené cibule je chuťově velmi zajímavý. Skvěle se hodí jako příloha ke grilovanému vepřovému nebo hovězí masu.

Ingredience na cibulový salát:

  • 4 červené cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1,5 lžíce octa
  • špetka soli
  • 1 lžíce cukru
  • několik čerstvých lístků máty

Příprava cibulového salátu:


1. Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka a opatrně rozebereme na jednotlivé kroužky. Vložíme do misky či krabičky na kterou máme víčko.

2. V misce smícháme olej, ocet, sůl, cukr, posekané mátové lístky a nalijeme na cibuli.

3. Uzavřeme víčkem a důkladně protřepeme, aby se všechna cibule obalila zálivkou.

4. Necháme uzavřené asi 2 hodiny, občas protřepeme a obrátíme.

Autor: Míša

Cibulový salát si připravíme z červené cibule. Lehký salát se sladkokyselou chutí se výborně hodí ke grilovaným masům. Cibulový salát je
Nejlepší recept

 347 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ