Domácí housky
Recept na domácí housky
Domácí rohlíky
Cibulový salát
Zelný salát z čerstvého zelí s mrkví
Parmazánové rohlíky se šunkou
Slané makovky
Domácí francouzské bagety
Maminčiny bramborové pagáčky
Recept na domácí housky
Domácí rohlíky
Cibulový salát
Zelný salát z čerstvého zelí s mrkví
Parmazánové rohlíky se šunkou
Slané makovky
Domácí francouzské bagety
Maminčiny bramborové pagáčky
Domácí housky

Čerstvé housky po ránu, to je radost. Když jsou ještě domácí, je radost dvojnásobná. Domácí housky můžete péct i v domácí pekárně.
Ingredience na domácí housky:
- 200 ml vlažné vody
- 100 ml vlažného mléka
- 100 ml oleje
- 1 žloutek
- 250 g hladké mouky
- 250 g hrubé mouky
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky instantního droždí
- semínka na posypání (sezam, mák, kmín, ...)
Příprava domácích housek:
1. Z uvedených surovin zpracujeme těsto (ručně, v pekárně nebo v robotu), podle potřeby můžeme přidat trošku mouky. Necháme nakynout.
2. Nakynuté těsto rozdělíme na 8 částí a každou na tři dílky. Upleteme 8 housek.
3. Na plechu s papírem na pečení je necháme asi 20 minut kynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme libovolnými semínky.
4. Pečeme při 200°C do zezlátnutí 15-20 minut.
Autor: Míša
Kdo by po ránu neměl rád čerstvé domácí housky. Domácí housky můžete péct v pekárně i ručně. Skvěle chutnají s čerstvou kávou a dobrou domácí pomazánkou.
Nejlepší recept
344
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ