Domácí housky

11.01 2015|Přílohy

Čerstvé housky po ránu, to je radost. Když jsou ještě domácí, je radost dvojnásobná. Domácí housky můžete péct i v domácí pekárně.

Ingredience na domácí housky:

  • 200 ml vlažné vody
  • 100 ml vlažného mléka
  • 100 ml oleje
  • 1 žloutek
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g hrubé mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky instantního droždí
  • semínka na posypání (sezam, mák, kmín, ...)

Příprava domácích housek:
1. Z uvedených surovin zpracujeme těsto (ručně, v pekárně nebo v robotu), podle potřeby můžeme přidat trošku mouky. Necháme nakynout.

2. Nakynuté těsto rozdělíme na 8 částí a každou na tři dílky. Upleteme 8 housek.

3. Na plechu s papírem na pečení je necháme asi 20 minut kynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme libovolnými semínky.

4. Pečeme při 200°C do zezlátnutí 15-20 minut.

Autor: Míša

Kdo by po ránu neměl rád čerstvé domácí housky. Domácí housky můžete péct v pekárně i ručně. Skvěle chutnají s čerstvou kávou a dobrou domácí pomazánkou.
Nejlepší recept

 343 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ