Zapečená treska v parmazánu

23.09 2015|Mořské ryby
Zapečená treska v parmazánu

Zapečená treska v parmazánu je chutný způsob, jak si připravit rybí filé. Jednoduchý recept připravujeme v troubě. K rybě podáváme brambory nebo bramborovou kaši.

Ingredience na zapečenou tresku v parmazánu:

  • 6 porcí filé z tresky
  • 3 krajíčky toustového chleba
  • 30 g parmazánu
  • hrstka bylinek (např. petrželka, bazalka)
  • sůl
  • 6 lžic bílého jogurtu
  • máslo

Příprava zapečené tresky v parmazánu:


1. Z chleba okrájíme kůrky a střídku na jemno rozdrobíme. Přidáme k ní sýr, nadrobno posekané bylinky a rukama důkladně promneme, jako když děláme drobenku.

2. Filé (nerozmražené) z obou stran jemně osolíme a naskládáme do pekáčku vymazaného máslem.

3. Na každý kousek ryby rozetřeme lžíci jogurtu a zasypeme je směsí chleba, sýra a bylinek.

4. Na každou porci položíme malý kousek másla.

5. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 15-20 minut.

Autor: Jiřina

Zapečená treska v parmazánu je jednoduchý recept do trouby. Příprava rybího filé je rychlá a v kombinaci s parmezánem skvělá. Zapečená treska se
Nejlepší recept

 351 
  Komentáře ( 2 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Veronika|02.03 2019 13:15
Tak pozor, filé MUSÍ být rozmražené. Dala jsem nerozmražené a po 25 minutách v troubě, krusta byla pěkně zapečená, ovšem filé studené!
Odpovědět
 4 
Jana|02.03 2019 13:51
děkuju moc :-
Odpovědět
 2