Platýz na másle
Zapečená treska v parmazánu
Pangaisus na česneku s klobáskou
Křupavé rybí nugetky
Lahodný losos na bylinkách v alobalu
Dušená treska se zeleninou
Pečená ryba v citronové strouhance
Jak připravit žraločí steak
Pangasius na řecký způsob
Zapečená treska v parmazánu
Pangaisus na česneku s klobáskou
Křupavé rybí nugetky
Lahodný losos na bylinkách v alobalu
Dušená treska se zeleninou
Pečená ryba v citronové strouhance
Jak připravit žraločí steak
Pangasius na řecký způsob
Platýz na másle

Platýz je ryba s vynikajícím masem. V dnešním receptu si platýze připravíme na másle. Jednoduchý recept dá vyniknout skvělé chuti rybího masa.
Ingredience na platýze na másle:
- 800 g filetů z platýze
- sůl
- mletý pepř
- 100 g másla
- trošku citronové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- hladká mouka
Příprava platýze na másle:
1. Rybí filety z obou stran osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.
2. Na rozpálenou pánev kápneme olej a vložíme rybu. Až se dolní strana opeče dozlatova (asi za dvě minuty), opatrně otočíme, zeslabíme trochu plamen a opečeme rybu i z druhé strany.
3. K téměř hotové rybě přidáme máslo a rozpuštěným chvíli přeléváme (lžící) rybu na pánvi.
4. Až máslo zezlátne, vypneme plotýnku, obsah pánve zakápneme citronovou šťávou a ihned podáváme.
5. Na talíři přelijeme rybu máslem z pánve a podáváme s vařenými bramborami posypanými posekanou petrželkou.
Autor: Iva
Platýz na másle je velmi chutný recept. Platýz sám osobě patří k nejchutnějším mořským rybám. Příprava platýze je jednoduchá a rychlá
Nejlepší recept
315
Platýz je vynikající ryba na chuť, asi jsi špatně udělal.