Platýz na másle

08.10 2015|Mořské ryby

Platýz je ryba s vynikajícím masem. V dnešním receptu si platýze připravíme na másle. Jednoduchý recept dá vyniknout skvělé chuti rybího masa.

Ingredience na platýze na másle:

  • 800 g filetů z platýze
  • sůl
  • mletý pepř
  • 100 g másla
  • trošku citronové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hladká mouka

Příprava platýze na másle:


1. Rybí filety z obou stran osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.

2. Na rozpálenou pánev kápneme olej a vložíme rybu. Až se dolní strana opeče dozlatova (asi za dvě minuty), opatrně otočíme, zeslabíme trochu plamen a opečeme rybu i z druhé strany.

3. K téměř hotové rybě přidáme máslo a rozpuštěným chvíli přeléváme (lžící) rybu na pánvi.

4. Až máslo zezlátne, vypneme plotýnku, obsah pánve zakápneme citronovou šťávou a ihned podáváme.

5. Na talíři přelijeme rybu máslem z pánve a podáváme s vařenými bramborami posypanými posekanou petrželkou.

Autor: Iva

Platýz na másle je velmi chutný recept. Platýz sám osobě patří k nejchutnějším mořským rybám. Příprava platýze je jednoduchá a rychlá
Nejlepší recept

 312 
  Komentáře ( 3 )
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Tonda|06.07 2017 20:38
Větší humus jsem nejedl. Skončilo to v koši. Platýze už nikdy.krom toho mořské plody stojí za starou bačkoru všechyny.
Odpovědět
 0 
Jirka_26|12.09 2019 18:53
No jo, ryba prostě není prase, s tím nic nenaděláš... :-

Platýz je vynikající ryba na chuť, asi jsi špatně udělal.
Odpovědět
 2 
Alex|13.09 2019 08:24
Mořské plody taky nesnáším :-D
Odpovědět
 1