Pangasius na řecký způsob

07.08 2015|Mořské ryby

Co jiného si v parních dnech připravit, než lehkou rybu podle Středomořského receptu. Pangasius na řecký způsob podáváme s pečivem, kuskusem nebo lehkým salátem.

Ingredience na pangasia na řecký způsob:

  • 3 - 4 plátky pangasia
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule
  • 6 - 7 stroužků česneku
  • 4 rajčata
  • hrst oliv
  • 3 dl rajčatové pasaty
  • 3 dl bílého vína
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • rozmarýn

Příprava pangasiuse na řecký způsob:


1. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme půlkolečka cibule, rozmačkaný česnek a společně orestujeme. Přidáme rajčata, opepříme, zalijeme kečupem a vínem.

2. Za občasného zamíchání necháme dusit, dokud směs mírně nezhoustne. Zatím do zapékací misky vytřené olejem naskládáme porce ryby, osolíme a posypeme kmínem a rozmarýnem.

3. Zalijeme omáčkou, přikryjeme poklicí nebo alobalem a na 30 minut vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Autor: Sandra

Pangasius na řecký způsob. Co jiného si v parních dnech připravit, než lehkou rybu podle Středomořského receptu. Pangasius na řecký způsob podáváme s pečivem, kuskusem nebo lehkým salátem.
Nejlepší recept

 310 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ