Zapečený pangasius

22.07 2015|Mořské ryby

Pangasius - ryby původem z Asie si na českých stolech našla rychle své místo. Když se dobře připraví, je vynikající. Vyzkoušejte recept na zapečeného pangasiuse.

Ingredience na zapečeného pangasia:

  • 4 kusy pangasia
  • brambory podle hladu strávníků
  • 1 větší mrkev
  • 1 menší pórek
  • 200 g zakysané smetany
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • sušená bazalka
  • koření na ryby
  • mletý kmín
  • sezamové semínko
  • olivový olej

Příprava zapečeného pangasia:


1. Pórek nakrájený na kolečka a nastrouhanou mrkev osmahněte na oleji.

2. Pekáč vytřeme olejem a nasypeme na něj brambory nakrájené na kousky. Osolíme a okmínujeme. Na ně rozložíme z obou stran osolené filety ryby a posypeme kořením na ryby. Poklademe osmaženou zeleninou, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

3. Smetanu, jogurt a vejce společně rozmícháme, lehce osolíme, opepříme a vmícháme 1-2 lžičky bazalky.

4. Po 20 minutách pekáč vyjmeme z trouby a jeho obsah zalijeme rozmíchanou směsí. Posypeme sezamovým semínkem, znovu přikryjeme a vrátíme do trouby. Po 30 minutách odklopíme a dopečeme do zezlátnutí povrchu (asi 10 minut).

Autor: Lily

Zapečený pangasius. Pangasius - ryby původem z Asie si na českých stolech našla rychle své místo. Když se dobře připraví, je vynikající. Vyzkoušejte recept na zapečeného pangasiuse.
Nejlepší recept

 333 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ