Ruský salát

11.08 2015|Mořské ryby
Ruský salát

Ruský salát salát je částečně podobný našemu vánočnímu bramborovému salátu. Jsou v něm navíc olivy a tuňák. Salát se podává s pečivem.

Ingredience na ruský salát:

  • 2-3 brambory
  • 1 mrkev
  • hrst mraženého hrášku
  • 1-2 vejce natvrdo
  • 220 g majonézy (část možno nahradit bílým jogurtem)
  • 1 plechovka tuňáka v olivovém oleji (185 g)
  • 12-15 zelených oliv
  • 2 lžíce jemně nakrájené petrželové natě
  • citronová šťáva
  • sůl

Příprava ruského salátu:


1. Brambory oloupeme, mrkev očistíme a společně uvaříme doměkka. Hrášek nasypeme do vařící vody, necháme 2-3 minuty povařit, pak propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2. Uvařené vychladlé brambory nakrájíme na kostičky, mrkev, vejce a olivy nadrobno.

3. Všechno dáme do mísy, přidáme rozdrobeného tuňáka, petrželku, majonézu (jogurt) a promícháme.

4. Dochutíme solí a citronovou šťávou.

Autor: Mia

Ruský salát salát je částečně podobný našemu vánočnímu bramborovému salátu. Jsou v něm navíc olivy a tuňák. Salát se podává s pečivem. Ruský salát
Nejlepší recept

 346 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ