Makrela na víně v rajčatové omáčce

28.07 2015|Mořské ryby
Makrela na víně v rajčatové omáčce

Makrela a recepty z ní jsou oblíbené hlavně v přímořských oblastech. Dnes si připravíme recept z bulharska - makrelu na víně v rajčatové omáčce.

Ingredience na makrelu na víně v rajčatové omáčce:

  • 2 nasekané středně velké cibule 
  • 2 nasekané stroužky česneku 
  • 3 střední rajčata oloupaná a nakrájená 
  • nasekaná petrželka
  • 2 očištěné makrely bez kostí
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 3 lžíce oleje

Příprava makrely na víně v rajčatové omáčce:

Nakrájejte cibuli na kostičky. Orestujte na oleji, přidejte rajčata, nasekaný česnek, víno, sůl a pepř. Poduste asi 15 minut. Omáčku rozdělte na dvě poloviny. Polovinu dejte na dno zapékací mísy. Potom rozložte makrelu a příkryjte druhou polovinou omáčky. Dejte do trouby na 180 °C a pečte asi 40 minut. Upečenou makrelu ozdobte nasekanou petrželkou.

Autor: Sisi

Makrela a recepty z ní jsou oblíbené hlavně v přímořských oblastech. Dnes si připravíme recept z bulharska - makrelu na víně v rajčatové omáčce.
Nejlepší recept

 335 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ