Platýs na zázvoru
3 tipy na rychlou večeři
Italský salát s lososem
Makrela na víně v rajčatové omáčce
Příprava sushi
Voňavá makrela pečená v troubě
Zapečený losos se sýrem a mandlemi
Chutný salát z krabích tyčinek a rýže
Francouzský koláč s tuňákem
3 tipy na rychlou večeři
Italský salát s lososem
Makrela na víně v rajčatové omáčce
Příprava sushi
Voňavá makrela pečená v troubě
Zapečený losos se sýrem a mandlemi
Chutný salát z krabích tyčinek a rýže
Francouzský koláč s tuňákem
Platýs na zázvoru
Maso z platýze patří k tomu nejlepšímu, co nám moře z ryb nabízí. Výbornou a velmi chutnou kombinací je platýz se zázvorem.
Ingredience na platýze na zázvoru pro 4 osoby:
- 500 g filet platýsa
- 50 g čerstvého zázvoru
- 4 stroužky česneku
- 2 citrony
- 2 cibule
- olivový olej
- mořská sůl
- barvený pepř
- zelená petrželka
Příprava platýze na zázvoru:
Připravte si zapékací mísu, na dno mísy nakrájejte na plátky jednu cibuli, 2 stroužky česneku a půl zázvoru. Rybu dobře umyjte, osolte, opepřete a vložte do mísy. Čerstvou petrželku i zbytek zázvoru nakrájejte na drobno. Vymačkejte šťávu z jednoho citrónu, přidejte rozdrcené zbylé dva stroužky česneku a vše smíchejte s olivovým olejem. Touto směsí zajijte rybu a dejte péct do předehřáte trouby na 200°C na 20 minut. Rybu podávejte s dílky citrónu a bramborem nebo pečivem.Autor: Liv
Platýs je chuťově výborná a hlavně velmi zdravá ryba. Vyzkoušejte výbornou kombinaci zapečeného platýza na zázvoru. Příprava platýze na zázvoru..
Nejlepší recept
316
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ