Platýs na zázvoru

10.11 2015|Mořské ryby

Maso z platýze patří k tomu nejlepšímu, co nám moře z ryb nabízí. Výbornou a velmi chutnou kombinací je platýz se zázvorem.

Ingredience na platýze na zázvoru pro 4 osoby:

  • 500 g filet platýsa
  • 50 g čerstvého zázvoru
  • 4 stroužky česneku
  • 2 citrony
  • 2 cibule
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • barvený pepř
  • zelená petrželka

Příprava platýze na zázvoru:

Připravte si zapékací mísu, na dno mísy nakrájejte na plátky jednu cibuli, 2 stroužky česneku a půl zázvoru. Rybu dobře umyjte, osolte, opepřete a vložte do mísy. Čerstvou petrželku i zbytek zázvoru nakrájejte na drobno. Vymačkejte šťávu z jednoho citrónu, přidejte rozdrcené zbylé dva stroužky česneku a vše smíchejte s olivovým olejem. Touto směsí zajijte rybu a dejte péct do předehřáte trouby na 200°C na 20 minut. Rybu podávejte s dílky citrónu a bramborem nebo pečivem.

Autor: Liv

Platýs je chuťově výborná a hlavně velmi zdravá ryba. Vyzkoušejte výbornou kombinaci zapečeného platýza na zázvoru. Příprava platýze na zázvoru..
Nejlepší recept

 317 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ