3 tipy na rychlou večeři

07.11 2015|Mořské ryby

Často se stáváme zajatci času, který nám nedovoluje ani připravit pořádnou večeři. Zdravá a vydatná večeře je ovšem také důležitá, proto jsme pro vás připravili pár tipů na rychlou a chutnou večeři. Příprava jednotlivých jídel vám nezabere víc než 30 minut vašeho drahocenného času.

Pečený halibut

Pro čtyři osoby:
Ingredience:
  • 1 střední cibule nasekaná na drobno
  • 1/2 červené papriky nakrájené na kostičky
  • 1/2 žluté papriky nakrájené na kostičky
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 6 lžic bílého vína
  • lžíce sušeného oregana
  • 2 lžíce na jemno nasekané petrželky
  • půl lžičky soli
  • půl lžičky pepře
  • 4 steaky z halibuta

Příprava halibutu:

Troubu předehřejte na 175 stupňů. Na pánvi osmahněte cibulku a papriky. Smažte, dokud papriky nezměknou. Přidejte víno, oregano, petrželku sůl, pepř a duste asi 4 minuty. Pokud bude v průběhu potřeba, přidejte ještě trochu vína. Poté sundejte z plamene a dejte stranou.  Na rovném povrchu si připravte 4 kusy alobalu. Potřete alobal olejem a vložte do něj steaky. Doprostřed steaků přidejte lžíci zeleninové směsi a zabalte je. Připravené balíčky pečeme asi 20 minut. Podáváme s pečivem nebo zeleninovým salátem.

Černá fazolová polévka

Pro 4 osoby:
Ingredience:
  • 1/2 nasekané červené cibule
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžička mletého česneku
  • 3/4 lžičky oregana
  • 3/4 lžičky kmínu
  • 400 gramů fazolí
  • 2 deci kuřecího vývaru
  • 1 lžíce sýru feta

Příprava fazolové polévky:

Fazole nechte den předem naložené do vody nebo použijte ty z konzervy (v tomto případě se ovšem vaří kratší dobu). Ve velkém hrnci osmahněte na oleji cibuli, česnek, oregano, kmín a sůl. Vařte za stálého míchání na mírném ohni, doku ingredience nezměknou. Vmíchejte fazole a vývar. Snižte teplotu a nechte probublávat za stálého míchání asi 10 minut. Polévku podáváme posypanou sýrem.

Thajské kuře s těstovinami

Pro 4 osoby:
Ingredience:
  • 200 gramů brokolice
  • 300 gramů kuřecích prsíček
  • plechovku kokosového mléka
  • 400 gramů penne
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce thajského koření
  • 1/2 lžičky kari pasty
  • 100 gramů nasekaných arašídů

Příprava thajského kuřete:

pánvi wok rozehřejte olej. Jakmile bude olej horký, přidejte brokolici a nechte smažit asi minutu. Pak přidejte nasekaný česnek a thajské koření osmahněte kousky kuřete a uvařte těstoviny. Poté přilijte kokosové mléko a kari pastu. Míchejte dokud se kari pasta nerozpustí. Vaříme 5 minut, dokud směs mírně nezhoustne a brokolice nezměkne. Podle chuti můžete osolit a opepřit. Přidejte do směsi osmažené kuře a těstoviny. Posypejte nasekanými arašídy, čerstvými lístky koriandru nebo jarní cibulkou.

Tipy na rychlou večeři - připravte si jednoduchou a chutnou večeři. Inspirujte se našimi tipy na rychlou večeři, jejíž příprava vám nezabere víc než 30 minut
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ