3 tipy na rychlou večeři
Italský salát s lososem
Makrela na víně v rajčatové omáčce
Příprava sushi
Salát z tuňáka
Platýs na zázvoru
Voňavá makrela pečená v troubě
Zapečený losos se sýrem a mandlemi
Chutný salát z krabích tyčinek a rýže
Italský salát s lososem
Makrela na víně v rajčatové omáčce
Příprava sushi
Salát z tuňáka
Platýs na zázvoru
Voňavá makrela pečená v troubě
Zapečený losos se sýrem a mandlemi
Chutný salát z krabích tyčinek a rýže
3 tipy na rychlou večeři
Často se stáváme zajatci času, který nám nedovoluje ani připravit pořádnou večeři. Zdravá a vydatná večeře je ovšem také důležitá, proto jsme pro vás připravili pár tipů na rychlou a chutnou večeři. Příprava jednotlivých jídel vám nezabere víc než 30 minut vašeho drahocenného času.
Pečený halibut
Pro čtyři osoby:Ingredience:
- 1 střední cibule nasekaná na drobno
- 1/2 červené papriky nakrájené na kostičky
- 1/2 žluté papriky nakrájené na kostičky
- 2 lžičky olivového oleje
- 6 lžic bílého vína
- lžíce sušeného oregana
- 2 lžíce na jemno nasekané petrželky
- půl lžičky soli
- půl lžičky pepře
- 4 steaky z halibuta
Příprava halibutu:
Troubu předehřejte na 175 stupňů. Na pánvi osmahněte cibulku a papriky. Smažte, dokud papriky nezměknou. Přidejte víno, oregano, petrželku sůl, pepř a duste asi 4 minuty. Pokud bude v průběhu potřeba, přidejte ještě trochu vína. Poté sundejte z plamene a dejte stranou. Na rovném povrchu si připravte 4 kusy alobalu. Potřete alobal olejem a vložte do něj steaky. Doprostřed steaků přidejte lžíci zeleninové směsi a zabalte je. Připravené balíčky pečeme asi 20 minut. Podáváme s pečivem nebo zeleninovým salátem.Černá fazolová polévka
Pro 4 osoby:Ingredience:
- 1/2 nasekané červené cibule
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 lžička mletého česneku
- 3/4 lžičky oregana
- 3/4 lžičky kmínu
- 400 gramů fazolí
- 2 deci kuřecího vývaru
- 1 lžíce sýru feta
Příprava fazolové polévky:
Fazole nechte den předem naložené do vody nebo použijte ty z konzervy (v tomto případě se ovšem vaří kratší dobu). Ve velkém hrnci osmahněte na oleji cibuli, česnek, oregano, kmín a sůl. Vařte za stálého míchání na mírném ohni, doku ingredience nezměknou. Vmíchejte fazole a vývar. Snižte teplotu a nechte probublávat za stálého míchání asi 10 minut. Polévku podáváme posypanou sýrem.Thajské kuře s těstovinami
Pro 4 osoby:Ingredience:
- 200 gramů brokolice
- 300 gramů kuřecích prsíček
- plechovku kokosového mléka
- 400 gramů penne
- 2 lžičky sezamového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce thajského koření
- 1/2 lžičky kari pasty
- 100 gramů nasekaných arašídů
Příprava thajského kuřete:
Pánvi wok rozehřejte olej. Jakmile bude olej horký, přidejte brokolici a nechte smažit asi minutu. Pak přidejte nasekaný česnek a thajské koření osmahněte kousky kuřete a uvařte těstoviny. Poté přilijte kokosové mléko a kari pastu. Míchejte dokud se kari pasta nerozpustí. Vaříme 5 minut, dokud směs mírně nezhoustne a brokolice nezměkne. Podle chuti můžete osolit a opepřit. Přidejte do směsi osmažené kuře a těstoviny. Posypejte nasekanými arašídy, čerstvými lístky koriandru nebo jarní cibulkou.Tipy na rychlou večeři - připravte si jednoduchou a chutnou večeři. Inspirujte se našimi tipy na rychlou večeři, jejíž příprava vám nezabere víc než 30 minut
Nejlepší recept
302
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ