Voňavá makrela pečená v troubě

28.11 2015|Mořské ryby
Voňavá makrela pečená v troubě

Markela připravovaná v troubě je jednoduchý a rychlý způsob, jak připravit tuto lahodnou rybu. V našem receptu ji podlijeme bílým vínem a ochutíme rajčaty a česnekem.

Ingredience na markrelu v troubě:

  • 4 malé makrely
  • 12 ks cherry rajčátek
  • 3 stroužky česneku
  • několik snítek čerstvé petržele
  • 250 ml bílého vína
  • sůl a pepř dle chuti

Příprava makrely v troubě:


1. Oloupejte česnek a nasekeje ho nadrobno. Petržel nasekejte na menší kousky. Rajčata omyjte.

2. Makrely dejte do zapékací misky, přidejte rajčata a dovnitř makrely česnek.

3. Ryby osolte a opepřete, zalijte je bílým vínem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 10 minut.

4. Před podáváním posypejte petrželkou.

Autor: Jad

Voňavá makrela pečená v troubě. Markela připravovaná v troubě je jednoduchý a rychlý způsob, jak připravit tuto lahodnou rybu. Večeři s makrelou připravíte za 15 minut
Nejlepší recept

 345 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ