Mořské rybyMořské ryby
Mořské ryby by se měly stát povinnou součástí jídelníčku každého člověka. Jsou neuvěřitelně zdravé a výživné. Obsahují nepřeberné množství vitamínů, minerálů a stopových prvků, které se marně a zcela zbytečně snažíme získat z potravinových doplňků. Rybí maso je navíc dietní. Jen těžko z něj přiberete. I když někteří stále namítají, že jsou mořské ryby drahé, když se nad tím zamyslíme, nemusí to být tak úplně pravda. Jen si spočítejte, kolik utratíte za sladkosti, brambůrky a uzeniny, které vás nejenže správně nenasytí, ale navíc škodí i vašemu zdraví. V porovnání s tím jsou mořské ryby levné. K našemu štěstí je v dnešní době zcela běžný prodej čerstvých mořských ryb, které jsou rozhodně zdravější a 100 % chutnější než ty mražené nebo nějakým způsobem zpracované.
Příprava mořských ryb
Při přípravě mořských ryb není důvod se něčeho obávat. To, že se v Česku celá desetiletí nepřipravovaly, bylo dáno jejich dostupností, nikoliv složitostí přípravy. Možná vás to překvapí, ale mořské ryby jsou na přípravu velmi jednoduché. Pokud jste někdy měli příležitost sledovat středomořské kuchaře při přípravě mořských ryb, pak jistě víte, že často nepoužívají ani koření. Před pečením rybu ani nesolí. Tu si pak každý posolí až na talíři. Čerstvé mořské ryby jsou však většinou natolik slané, že často ani sůl nepotřebují. Kromě tohoto přírodní receptu na ryby však pro vás máme i celou řadu složitějších receptů na mořské ryby, které kombinuji různorodé ingredience z celého světa a na kterých si rozhodně pochutnáte.