Středomořský salát Nicoise

18.02 2016|Mořské ryby
Středomořský salát Nicoise

A opět tady máme něco z klasické francouzské kuchyně. Tentokrát lehký a výživný salát Nicoise, který obratně kombinuje brambory, fazole, tuňáka, olivy, rajčata a další ingredience.

Ingredience na salát Nicoise:

  • 6 brambor
  • 1 červená paprika
  • 50 zelených fazolků
  • 1 šálek listů bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 5 šálku špenátu
  • 12 cherry rajčátek
  • 1 okurka
  • 1 pórek
  • 1 velká konzerva tuňáka
  • 15 vypeckovaných černých oliv
  • sůl a pepř

Příprava salátu Nicoise:


1. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Oloupané brambory nakrájejte na 4 kusy a dejte je na plech s pečícím papírem. Pečte 30 minut.

2. Papriku opečte ze všech stran, poté dejte do mísy a zakryjte ji fólií. Nechte vychladnout a pak odstraňte kůži a semínka. Nakrájejte ji na kostičky.

3. V horké vodě uvařte asi dvě minuty zelené fazolky.

4. Bazalku, ocet, sůl, pepř a 2 lžíce teplé vody rozšlehejte v mixéru na pyré. Přilijte k němu olivový olej.

5. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience, přidejte tuňáka a fazolky. Zalijte omáčkou a posypejte olivami.

Autor: Liv

Středomořský salát Nicoise. A opět tady máme něco z klasické francouzské kuchyně. Tentokrát lehký a výživný salát Nicoise, který obratně kombinuje brambory, fazole,
Nejlepší recept

 349 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ