Středomořský salát Nicoise
Losos se špenátem a strouhankou
Francouzský koláč s tuňákem
Chutný salát z krabích tyčinek a rýže
Zapečený losos se sýrem a mandlemi
Losos marinovaný v sójové omáčce
Losos se špenátem a strouhankou
Francouzský koláč s tuňákem
Chutný salát z krabích tyčinek a rýže
Zapečený losos se sýrem a mandlemi
Losos marinovaný v sójové omáčce
Středomořský salát Nicoise

A opět tady máme něco z klasické francouzské kuchyně. Tentokrát lehký a výživný salát Nicoise, který obratně kombinuje brambory, fazole, tuňáka, olivy, rajčata a další ingredience.
Ingredience na salát Nicoise:
- 6 brambor
- 1 červená paprika
- 50 zelených fazolků
- 1 šálek listů bazalky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 5 šálku špenátu
- 12 cherry rajčátek
- 1 okurka
- 1 pórek
- 1 velká konzerva tuňáka
- 15 vypeckovaných černých oliv
- sůl a pepř
Příprava salátu Nicoise:
1. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Oloupané brambory nakrájejte na 4 kusy a dejte je na plech s pečícím papírem. Pečte 30 minut.
2. Papriku opečte ze všech stran, poté dejte do mísy a zakryjte ji fólií. Nechte vychladnout a pak odstraňte kůži a semínka. Nakrájejte ji na kostičky.
3. V horké vodě uvařte asi dvě minuty zelené fazolky.
4. Bazalku, ocet, sůl, pepř a 2 lžíce teplé vody rozšlehejte v mixéru na pyré. Přilijte k němu olivový olej.
5. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience, přidejte tuňáka a fazolky. Zalijte omáčkou a posypejte olivami.
Autor: Liv
Středomořský salát Nicoise. A opět tady máme něco z klasické francouzské kuchyně. Tentokrát lehký a výživný salát Nicoise, který obratně kombinuje brambory, fazole,
Nejlepší recept
349
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ