Losos marinovaný v sójové omáčce

06.02 2017|Mořské ryby
Losos marinovaný v sójové omáčce

Losos je chuťově vynikající ryba, která se dá připravit na mnoho způsobů. Dnes se podíváme na jeho asijskou variaci. Připravíme si lososa marinovaného v sójové omáčce, který je výborný s bramborem, bramborovou kaší, rýží i čerstvým salátem.

Ingredience na lososa v sójové omáčce:

  • 600-800 g lososa
  • citronový šťáva
  • sůl
  • sušený česnek
  • 80 ml sójové omáčky
  • 70 g tmavého třtinového cukru
  • 80 ml olivového oleje
  • sezamová semínka
  • jarní cibulka

Příprava lososa marinovaného v sójové omáčce:


1. Filety z lososa pokapeme citronem, osolíme a posypeme česnekem.

2. V misce smícháme sojovou omáčku, cukr, 80 ml vody a olivový olej. Lososa naložíme na 2 hodiny do marinády.

3. Po dvou hodinách rozpalte nepřilnavou pánev, dejte na ní trochu másla a opečte lososa z obou stran.

4. Marinovaného lososa podáváme přelitého sojovou marinádou a posypaného sezamovými semínky a zelenou cibulkou.

Autor: Liv

Losos marinovaný v sójové omáčce. Losos je chuťově vynikající ryba, která se dá připravit na mnoho způsobů. Dnes se podíváme na jeho asijskou variaci. Připravíme si lososa
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ