Francouzský koláč s tuňákem

12.01 2016|Mořské ryby
Francouzský koláč s tuňákem

Francouzský koláč quiche je skvělý v každé variaci. Dnes vám nabízíme možnost jej vyzkoušet v kombinaci s tuňákem a zelenými fazolkami.

Ingredience na francouzský koláč s tuňákem:

  • 250 g tuňáka
  • 150 g zelených fazolek
  • 5 vajec
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 150 g másla
  • 250 g hladké mouky
  • 1 polévková lžíce zakysané smetany

Příprava francouzského koláče s tuňákem:


1. Připravte těsto. Nastrouhejte 125 g másla, přidejte mouku, špetku soli a vše dobře promíchejte.

2. Do další misky rozmíchejte vejce se zakysanou smetanou a přidejte jej do těsta.

3. Zapékací misku vytřete máslem a rozložte do ní rovnoměrně těsto na dno i stěnu. V několika místech těsto propíchněte vidličkou. Takto připravené těsto na francouzský koláč dejte na hodinu do ledničky.

4. Mezitím si připravte nádivku. v rozpálené pánvi s olivovým olejem osmahněte na jemno nasekanou cibuli a česnek.

5. Rajče oloupejte a nakrájejte na kostičky. Přidejte jej na pánev k cibuli a smažte na mírném ohni.

6. Do misky rozbijte 4 vejce, přidejte tuňáka, fazole a nasekaný tymián. Dochuťte solí a pepřem, přidejte rajčata a dobře promíchejte.

7. Směs dejte do formy s těstem, posypte strouhaným sýrem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30-35 minut.

Autor: Jad

Francouzský koláč s tuňákem. Lahodný francouzský koláč quiche je skvělý v každé variaci. Dnes vám nabízíme možnost jej vyzkoušet v kombinaci s tuňákem
Nejlepší recept

 345 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ