Francouzský koláč s tuňákem
Chutný salát z krabích tyčinek a rýže
Zapečený losos se sýrem a mandlemi
Voňavá makrela pečená v troubě
Platýs na zázvoru
Losos se špenátem a strouhankou
Středomořský salát Nicoise
Losos marinovaný v sójové omáčce
Chutný salát z krabích tyčinek a rýže
Zapečený losos se sýrem a mandlemi
Voňavá makrela pečená v troubě
Platýs na zázvoru
Losos se špenátem a strouhankou
Středomořský salát Nicoise
Losos marinovaný v sójové omáčce
Francouzský koláč s tuňákem
Francouzský koláč quiche je skvělý v každé variaci. Dnes vám nabízíme možnost jej vyzkoušet v kombinaci s tuňákem a zelenými fazolkami.
Ingredience na francouzský koláč s tuňákem:
- 250 g tuňáka
- 150 g zelených fazolek
- 5 vajec
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 6 snítek čerstvého tymiánu
- 150 g másla
- 250 g hladké mouky
- 1 polévková lžíce zakysané smetany
Příprava francouzského koláče s tuňákem:
1. Připravte těsto. Nastrouhejte 125 g másla, přidejte mouku, špetku soli a vše dobře promíchejte.
2. Do další misky rozmíchejte vejce se zakysanou smetanou a přidejte jej do těsta.
3. Zapékací misku vytřete máslem a rozložte do ní rovnoměrně těsto na dno i stěnu. V několika místech těsto propíchněte vidličkou. Takto připravené těsto na francouzský koláč dejte na hodinu do ledničky.
4. Mezitím si připravte nádivku. v rozpálené pánvi s olivovým olejem osmahněte na jemno nasekanou cibuli a česnek.
5. Rajče oloupejte a nakrájejte na kostičky. Přidejte jej na pánev k cibuli a smažte na mírném ohni.
6. Do misky rozbijte 4 vejce, přidejte tuňáka, fazole a nasekaný tymián. Dochuťte solí a pepřem, přidejte rajčata a dobře promíchejte.
7. Směs dejte do formy s těstem, posypte strouhaným sýrem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30-35 minut.
Autor: Jad
Francouzský koláč s tuňákem. Lahodný francouzský koláč quiche je skvělý v každé variaci. Dnes vám nabízíme možnost jej vyzkoušet v kombinaci s tuňákem
Nejlepší recept
345
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ