Pražma na víně - luxusní recept ze slunné Itálie

20.10 2020|Mořské ryby
Pražma na víně - luxusní recept ze slunné Itálie

Pražma královská je vynikající mořská ryba s jemným a velmi chutným masem. Dnešní recept na pražmu pochází ze slunné Itálie a původně se nazývá orata alla vernaccia. Vernaccia je druh bílého vína, který je nejčastěji spojován s Toskánskem.

Ingredience na pražmu na víně:

  • 2 celé pražmy
  • 2 dcl bílého vína, ideálně Vernaccia, ale můžete nahradit jiným italským vínem
  • stroužek česneku
  • sáček zelených oliv bez pecky
  • hrst sušených rajčat
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Příprava pražmy královské na víně:

1. Pražmu kupte nejlépe už očištěnou. Před přípravou ji ještě jednou umyjte. Existují dva způsoby, jak ji připravit - buď v troubě nebo na pánvi. Pokud ji budete péct v troubě, určitě ji nechte v celku i s hlavou a ocasem.

2. Pokud zvolíte pánev, tak bude záležet na její velikosti. Pokud se vám celé ryby na pánev nevejdou, klidně jim uřežte hlavy a ocasní ploutve. Rybu osolte jen minimálně, protože sušená rajčata jsou obvykle dost slaná.

3. Sušená rajčátka nakrájejte na menší kousky a menší část jich vložte dovnitř ryb. Pokud použijete pánev, tak na ni rozehřejte olivový olej a ryby lehce a rychle osmahněte z obou stran asi půl minuty.

4. Hned na to vložte sušená rajčátka a olivy a asi po minutě vlijte bílé víno. Přikryjte pokličkou a duste dokud nebude ryba uvařená. Pokud bude potřeba, tak v průběhu přilévejte víno.

5. Poté ryby vytáhněte a ještě chvíli smažte rajčátka a olivy. Na závěr poprašte hladkou moukou a provařte. Měla by vám vzniknout jemná omáčka. K pražmě na víně podávejte bílé pečivo nebo salát, ale klidně i obojí.

Autor: JaD

Pražma na víně - luxusní recept ze slunné Itálie. Vynikající recept na pražmu královskou. Pražma královská na bílem víně, olivách a sušených rajčátkách - skvělá kombinace..
Nejlepší recept

 339 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ