Jak připravit lahodnou rybu v troubě

16.06 2015|Mořské ryby
Jak připravit lahodnou rybu v troubě

Existuje mnoho způsobů, jak uvařit rybu. Můžete ji vařit, smažit, dusit nebo péct v troubě. Dnes zůstaneme u pečení v troubě a připravíme si pečenou tresku s vynikající rajčatovo-smetanovou omáčkou.

Ingredience na pečenou rybu v troubě:

  • 700 g tresky
  • 2 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3-4 rajčata
  • 150 g rajčat ve vlastní šťávě
  • 70 g smetany
  • rostlinný olej
  • svazek petržele


Příprava pečené ryby v troubě:


1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na proužky. Tři čtvrtiny použijte na pečení a zbytek si nechte na přípravu omáčky.

2. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli, asi 7 minut.

3. K cibuli přidejte rajčata ve vlastní šťávě a duste je dalších 7 minut. Pak přidejte mouku.

4. Přidejte smetanu a vše promíchejte. Přiveďte k varu a odstraňte z plamene. Dochuťte solí a pepřem.

5. Připravte si filety. Pokud jste koupili mražené, rozmrazte je v mikrovlnné troubě.

6. Nakrájejte rajčata na tenké plátky

7. Filety z tresky rozložte do pekáčku a zalijte připravenou omáčkou.

8. Na tresku rozložte rajčata a cibuli.

9. Rybu pečte v troubě na 180 stupňů 25 až 30 minut.

10. Upečenou rybu posypejte petrželkou. Podávejte s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.

Autor: JaDa

Jak připravit lahodnou rybu v troubě. Existuje mnoho způsobů, jak uvařit rybu. Můžete ji vařit, smažit, dusit nebo péct v troubě. Dnes zůstaneme u pečení v troubě a připravíme si pečenou tresku
Nejlepší recept

 308 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ