Mořský okoun s cibulí, česnekem a rajčaty

28.02 2015|Mořské ryby
Mořský okoun s cibulí, česnekem a rajčaty

Mořský okoun s cibulí, česnekem a rajčaty je ideální jako lehký oběd nebo večeře. Přípravy mořské ryby je jednoduchá a výsledek opravdu fenomenální.

Mořský okoun pro 4 osoby

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut

Ingredience na mořského okouna:

  • 120-170 g mořského okouna (můžete jej nahradit pstruhem nebo makrelou)
  • 2 šálky mléka
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 žlutá cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 2 stroužky česneku (rozetřený)
  • 1 šálek vypeckovaných oliv
  • ½ šálku kapary (opláchnout)
  • 3 čerstvá rajčata (nakrájená nebo drcené)

Příprava mořského okouna

Ryby namočíme v mléce na jednu noc. Poté je opláchneme a dáme stranou. Na pánvi zahřejeme 4 polévkové lžíce olivového oleje. Přidáme cibuli a orestujeme, dokud nezesklovatí. Přidáme česnek, olivy, kapary a rajčata. Směs dusíme po dobu několika minut, pak přidáme ryby, zakryjeme a dusíme, dokud se ryba nerozpadá. Mořského okouna podáváme horkého, pokud možno s rýží. Přeji dobrou chuť!

Autor: Jada


 

Mořský okoun s cibulí, česnekem a rajčaty . Mořský okoun s cibulí, česnekem a rajčaty je ideální jako lehký oběd nebo večeře. Přípravy mořské ryby je jednoduchá a výsledek opravdu fenomenální.
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ