Sushi Maki

09.08 2015|Mořské ryby
Sushi Maki

Pokud jste taky propadli sushi mánii, pak se určitě musíte naučit připravovat sushi Maki, které patří k jedněm z nejoblíbenějším druhům sushi.

Ingredience na sushi Maki:

  • 280 g sushi rýže
  • 400 ml vody
  • 5 obdélníků řasy nori
  • čerstvý losos
  • salátová okurka nebo avokádo
  • 3 lžíce rýžového octa na sushi (je už ochucen cukrem a solí)
  • křenová pasta wasabi
  • sojová omáčka
  • nakládaný zázvor k podávání

Příprava sushi Maki:


1. Rýži důkladně několikrát propláchneme a uvaříme v rýžovaru (jde to i v obyčejném hrnci).

2. Horkou vyklopíme do skleněné nebo plastové misky (ne kovové!), promícháme s octem a necháme vychladnout.

3. Řasu nori položíme hladkou stranou dolů na bambusovou podložku a naneseme na ni hrst rýže. Nabíráme ji rukama namočenýma ve studené vodě s trochou octa. Rozprostřeme ji do obdélníku na šířku řasy. Část řasy necháme volnou.

4. Na prst nabereme trochu wasabi (asi velikosti hrášku) a rozetřeme ji v jedné čáře na celou šířku rýže. Můžeme nanášet přímo na rýži, ale lépe se roztírá na řasu těsně podél rýže.

5. Na okraj položíme asi dvoucentimetrový proužek lososa a proužek okurky nebo avokáda.

6. Pomocí podložky pevně zavineme. Asi centimetr řasy na vzdálenějším konci potřeme prstem namočeným ve vodě aby se řasa pěkně přilepila.

7. Takto připravíme všechny rolky a na 15-20 minut uložíme do ledničky. Potom nakrájíme na šest nebo osm stejných kousků (dá se krájet i okamžitě po srolování, ale po chvíli uležení v ledničce to jde o poznání snadněji).

8. Podáváme s mističkou sojové omáčky (můžeme do ní rozmíchat trochu wasabi) a nakládaným zázvorem.

Autor: Lada

Sushi Maki. Pokud jste taky propadli sushi mánii, pak se určitě musíte naučit připravovat sushi Maki, které patří k jedněm z nejoblíbenějším druhům sushi.
Nejlepší recept

 311 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ