Sushi Maki
Jak připravit lahodnou rybu v troubě
Pražma na víně - luxusní recept ze slunné Itálie
Mořský okoun s cibulí, česnekem a rajčaty
Mořský vlk na pomeranči se slaninou
Wrap s tuňákem a avokádem
Pangasius na žampionech
Zapečená ryba se sýrem
Domácí pizza s uzeným lososem
Jak připravit lahodnou rybu v troubě
Pražma na víně - luxusní recept ze slunné Itálie
Mořský okoun s cibulí, česnekem a rajčaty
Mořský vlk na pomeranči se slaninou
Wrap s tuňákem a avokádem
Pangasius na žampionech
Zapečená ryba se sýrem
Domácí pizza s uzeným lososem
Sushi Maki
Pokud jste taky propadli sushi mánii, pak se určitě musíte naučit připravovat sushi Maki, které patří k jedněm z nejoblíbenějším druhům sushi.
Ingredience na sushi Maki:
- 280 g sushi rýže
- 400 ml vody
- 5 obdélníků řasy nori
- čerstvý losos
- salátová okurka nebo avokádo
- 3 lžíce rýžového octa na sushi (je už ochucen cukrem a solí)
- křenová pasta wasabi
- sojová omáčka
- nakládaný zázvor k podávání
Příprava sushi Maki:
1. Rýži důkladně několikrát propláchneme a uvaříme v rýžovaru (jde to i v obyčejném hrnci).
2. Horkou vyklopíme do skleněné nebo plastové misky (ne kovové!), promícháme s octem a necháme vychladnout.
3. Řasu nori položíme hladkou stranou dolů na bambusovou podložku a naneseme na ni hrst rýže. Nabíráme ji rukama namočenýma ve studené vodě s trochou octa. Rozprostřeme ji do obdélníku na šířku řasy. Část řasy necháme volnou.
4. Na prst nabereme trochu wasabi (asi velikosti hrášku) a rozetřeme ji v jedné čáře na celou šířku rýže. Můžeme nanášet přímo na rýži, ale lépe se roztírá na řasu těsně podél rýže.
5. Na okraj položíme asi dvoucentimetrový proužek lososa a proužek okurky nebo avokáda.
6. Pomocí podložky pevně zavineme. Asi centimetr řasy na vzdálenějším konci potřeme prstem namočeným ve vodě aby se řasa pěkně přilepila.
7. Takto připravíme všechny rolky a na 15-20 minut uložíme do ledničky. Potom nakrájíme na šest nebo osm stejných kousků (dá se krájet i okamžitě po srolování, ale po chvíli uležení v ledničce to jde o poznání snadněji).
8. Podáváme s mističkou sojové omáčky (můžeme do ní rozmíchat trochu wasabi) a nakládaným zázvorem.
Autor: Lada
Sushi Maki. Pokud jste taky propadli sushi mánii, pak se určitě musíte naučit připravovat sushi Maki, které patří k jedněm z nejoblíbenějším druhům sushi.
Nejlepší recept
311
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ