Pangasius na žampionech

02.09 2015|Mořské ryby

Pangasius na žampionech je chutný recept, jak připravit pangasia nebo jiný druh filety. Jednoduchý a rychlý pokrm podáváme s těstovinami, rýží nebo bramborem.

Ingredience na pangasia na žampionech:

  • 600 g filet z pangasia
  • 1 plechovka sterilovaných žampionových plátků
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce hladké mouky
  • olej
  • sůl
  • koření na ryby
  • mletý pepř
  • citronová šťáva

Příprava pangasia na žampionech:


1. Rybu necháme částečně rozmrznout, z obou stran osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30-60 minut odležet.

2. Žampiony scedíme.

3. Na pánvi rozpálíme malé množství oleje, filety posypeme kořením na ryby a z obou stran na pánvi opečeme dozlatova. Vyndáme na talíř a udržujeme v teple.

4. Do výpeku na pánvi nasypeme okapané žampiony, krátce osmahneme, zaprášíme moukou, dobře rozmícháme a chvíli společně restujeme.

5. Pak zalijeme vodou (asi 0,5 l), rozmícháme a chvíli povaříme. Je-li omáčka moc hustá, zředíme vodou.

6. Pak přilijeme smetanu, přidáme hořčici, osolíme, opepříme, promícháme a zase povaříme. Nakonec podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou.

Autor: Jarka

Pangasius v žampionech je jednoduchý a chutný recept, který se dá použít i na jiné ryby než je pangasius. Pangasia na žampionech podáváme s
Nejlepší recept

 347 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ