Zapečená treska se špenátem

13.08 2015|Mořské ryby
Zapečená treska se špenátem

Zapečená treska se špenátem je lahodnou kombinací tresky, špenátu, parmezánu a citronové šťávy. Idelání je k ní podívat pečivo nebo zeleninový salát.

Ingredience na zapečenou tresku se špenátem:

  • 4 větší plátky tresky
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl
  • mletý pepř
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 750 g špenátu
  • 30 g strouhaného parmazánu

Příprava zapečené tresky se špenátem:


1. Plátky tresky pokapeme citronem, osolíme a opepříme (není třeba rozmražovat).

2. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zaléváme mlékem a vaříme d zhoustnutí. Podle chuti osolíme a opepříme.

3. Opereme špenát a dáme jej do hrnce pouze s vodou, která na něm ulpěla. Špenát 2 minuty ovaříme, až listy povadnou, potom jej necháme okapat.

4. K vařenému špenátu přimícháme polovinu omáčky a lžící směs přemístíme Na mělkou zapékací mísu. Na ni vyrovnáme porce ryby, zalijeme zbývající omáčkou a posypeme sýrem.

5. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 200°C. Upečenou rybu podáváme horkou s rozpečeným chlebem.

Autor: Kamila

Zapečená treska se špenátem je lahodnou kombinací tresky, špenátu, parmezánu a citronové šťávy. Idelání je k ní podívat pečivo nebo zeleninový salát. Zapečená treska se špenátem
Nejlepší recept

 347 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ