Zapečené rybí filety

11.09 2013|Mořské ryby
Zapečené rybí filety

Mořské ryby jsou zdravé, proto by se měly v jídelníčku objevovat alespoň 2-3 krát týdně. Pokud nechcete kupovat drahé ryby, vyzkoušejte zapečené filety.

Ingredience na zapečené rybí filety:

  • 750 g rybích filet
  • 1 malá plechovka rajského protlaku (cca 100 g)
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g tvrdého sýra
  • sůl

Příprava zapečených rybích filet:


1. Na oleji s máslem osmažíme dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli . Odstavíme. Přidáme oregano, bazalku, rozmačkaný česnek, protlak, osolíme a dobře promícháme. Je-li protlak hustý, zředíme trochou vody, aby vznikla hustá, ale tekutá, omáčka.

2. Zapékací misku vytřeme máslem nebo olejem a naskládáme do ní osušené osolené rybí filety. Zalijeme je omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do trouby vyhřáté na 210°C. Pečeme asi 20 minut, do zezlátnutí sýra.

Autor: Mimi

Zapečené rybí filety. Mořské ryby jsou zdravé, proto by se měly v jídelníčku objevovat alespoň 2-3 krát týdně. Pokud nechcete kupovat drahé ryby, vyzkoušejte zapečené filety.
Nejlepší recept

 322 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ