Pečený losos s pórkem

21.08 2015|Mořské ryby

Losos se dá připravit na mnoho způsobů. Jedním z nich je pečený losos s pórkem a smetanou. Takto chutně připravená ryba se hodí k čerstvému pečivu nebo zeleninovému salátu.

Ingredience na pečeného lososa s pórkem:

  • 4 porce lososa
  • 1 větší pórek
  • 1 cibule
  • 12 lžic smetany
  • sůl
  • mletá paprika
  • citronová šťáva

Příprava pečeného lososa s pórkem:


1. Omyté a osušené kousky ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou a naskládáme do zapékací misky. Jemně poprášíme paprikou a polijeme polovinou smetany.

2. Vložíme do trouby vyhřáté na 230°C a pečeme 8-10 minut.

3. Mezitím pokrájíme pórek a cibuli na kolečka.

4. Rybu vytáhneme z trouby, zasypeme pórkem s cibulí a zalijeme zbytkem smetany. Vrátíme do trouby a dopečeme doměkka, dalších 5-10 minut.

Autor: Magda

Pečený losos s pórkem je jeden z mnoha zajímavých receptů na losos. Pečený losos podáváme s pečivem nebo salátem. Pečený losos s pórkem je
Nejlepší recept

 341 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ