Křupavé rybí karbenátky

25.08 2015|Mořské ryby
Křupavé rybí karbenátky

Rybí karbenátky s vločkami jsou originálním nápadem, jak využít rybí filety. Rybí karbenátky se dají připravit s jakékoliv ryby. Podáváme je s bramborovou kaší.

Ingredience na rybí karbenátky s vločkami:

  • 500 g rybího filé
  • 2 lžíce másla
  • 2 rohlíky
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • hrst ovesných vloček
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • 2 stroužky česneku
  • zelená petrželka
  • strouhanka
  • tuk na smažení

Příprava rybích karbenátků:


1. Na másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme filé, osolíme, opepříme a okmínujeme. Malinko podlijeme horkou vodou a pod pokličkou podusíme doměkka (cca 15 minut). Necháme vychladnout. Po vychladnutí rozmačkáme vidličkou.

2. Do mísy rozdrobíme rohlíky a přisypeme rozmačkané filé i se šťávou ve které se dusilo. Promícháme a počkáme, až se tekutina vsákne do rohlíků.

3. Přidáme celá vejce, najemno pokrájenou petrželovou nať, rozmačkaný česnek a promícháme. Podle potřeby zahustíme ovesnými vločkami a necháme uležet, než vločky nasají tekutinu.

4. Lžící nabíráme hromádky a rukama z nich tvoříme kulaté karbenátky. Z obou stran je "namočíme" do strouhanky a v rozpáleném tuku z obou stran usmažíme dozlatova.

Autor: Mirka

Rybí karbenátky s vločkami jsou výborným tipem k večeři. Jednoduché rybí karbenátky servírujeme s bramborovou kaší. Rybí karbenátky
Nejlepší recept

 346 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ