Halibut s hráškovým pyré

13.08 2015|Mořské ryby
Halibut s hráškovým pyré

Halibut s hráškovým pyré je luxusní záležitost, kterou ocení i ti největší gurmáni. Maso z halibuta je jemné a chutné. V kombinaci s hráškovým pyré je opravdu vynikající.

Ingredience na halibuta s hráškovým pyré:

  • 800 g filet z halibuta
  • citronová šťáva
  • sůl
  • máslo
Pyré:
  • 500 g hrášku
  • sůl
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • 1 lžíce másla

Příprava halibuta s hráškovým pryé:


1. Filet z halibuta z obou stran pokapeme citronovou šťávou a lehce posolíme. Necháme půl hodiny uležet.

2. Hrášek nasypeme do hrnce, zalijeme vodou (tak aby dosahovala zhruba k povrchu hrášku), osolíme, přidáme pesto a 10 minut povaříme.

3. Přidáme lžíci másla a rozmixujeme na hladkou kaši.

4. Rybu nakrájíme na porce a z obou stran opečeme na rozpáleném másle dozatova.

5. Halibut je velmi křehká ryba, při smažení s ním musíme zacházet velmi opatrně. Jakmile změkne, snadno se rozpadá.

Autor: Ema

Halibut s hráškovým pyré je luxusní záležitost, kterou ocení i ti největší gurmáni. Maso z halibuta je jemné a chutné. V kombinaci s hráškovým pyré je opravdu vynikající. Halibut s hráškovým pyré
Nejlepší recept

 307 
  Komentáře ( 1 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Pavla|16.08 2015 00:15
Mňam, vypadá to krásně. vyzkouším:)
Odpovědět
 1