Zapečená ryba v těstíčku

11.04 2014|Mořské ryby
Zapečená ryba v těstíčku

Zapečená ryba v těstíčku je mňamka, kterou ocení nejen milovníci ryb. Navíc tento rybí pokrm vypadá hezky i na pohled.

Ingredience na rybu zapečenou v těstíčku:

  • 500 g lístkového těsta
  • 800 g rybích filet bez kostí
  • 2 vejce
  • 3 rohlíky
  • trochu mléka
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 2-3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 vejce na potírání

Příprava ryby zapečené v těstíčku:


1. Rohlíky nakrájíme na kousky a zalijeme mlékem, tolik, aby se všechno do rohlíků vsáklo.

2. Rybu nakrájíme na co nejdrobnější kousky. Osolíme, opepříme, přidáme celá vejce, vymačkané rohlíky, rozmačkaný česnek a najemno posekaný rozmarýn. Dobře promícháme.

3. Listové těsto vyválíme na tloušťku cca 2 mm a rozpůlíme. Z jedné poloviny vykrojíme tvar ryby, na druhou polovinu si stejnou rybu "namalujeme", třeba párátkem.

4. Část těsta s namalovanou rybou položíme na plech vyložený papírem na pečení. Na toto těsto uložíme rybí směs do tvaru předkreslené ryby. Přečnívající okraje těsta zvedneme a k rybí náplni přitiskneme. Zvenku potřeme rozšlehaným vejcem.

5. Rybu z náplně na pekáči překryjeme vykrojenou rybou z těsta, pěkně ji urovnáme a dole přitiskneme ke zvednutému okraji těsta.

6. Celý povrch vzniklé ryby potřeme vejcem.

7. Ze zbytků vykrájíme kolečka a hvězdičky a rybu jimi dozdobíme. Opět je potřeme vejcem a rybu vložíme do trouby vyhřáté na 210°C.

8. Pečeme cca 30-40 minut do zezlátnutí.

Autor: Anežka

Zapečená ryba v těstíčku. Zapečená ryba v těstíčku je mňamka, kterou ocení nejen milovníci ryb. Navíc tento rybí pokrm vypadá hezky i na pohled.
Nejlepší recept

 330 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ