Treska v pivním těstíčku

10.08 2015|Mořské ryby

Treska v pivním těstíčku je chutný a aromatický pokrm, ke kterému se skvěle hodí pečené brambory, bramborová kaše nebo hranolky.

Ingredience na tresku v pivním těstíčku:

  • 500 g filet z tresky
  • 130 g hladké mouky
  • 0,5 lžičky soli
  • špetka drceného pepře
  • 250 ml světlého piva
  • 2 bílky
  • hladká mouka na obalení
  • tuk na smažení

Příprava tresky v pivním těstíčku:


1. Pokud máme tresku mraženou, necháme částečně rozmrazit.

2. Mouku smícháme se solí a pepřem, přilijeme pivo a metličkou rozšleháme na hladké těstíčko.

3. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do těstíčka.

4. Plátky ryby osušíme, lehce osolíme, obalíme v hladké mouce a namočíme do těstíčka.

5. V rozpáleném tuku usmažíme z obou stran dozlatova. Usmažené kousky odkládáme na papírové ubrousky aby odsály přebytečný tuk.

Autor: Lada

Treska v pivním těstíčku je chutný a aromatický pokrm, ke kterému se skvěle hodí pečené brambory, bramborová kaše nebo hranolky. Treska v pivním těstíčku
Nejlepší recept

 327 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ