Steak z tuňáka se smetanovou omáčkou

14.08 2015|Mořské ryby

Steak z tuňáka se smetanovou omáčkou je delikátní a zdravý pokrm. Maso z tuňáka patří k jedněm z nejlepších. Při správné přípravě zůstanou steaky z tuňáka šťavnaté a lahodné.

Ingredience na steak z tuňáka:

  • 4 steaky z tuňáka
  • sůl
  • citronová šťáva
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 250 ml smetany
  • 0,5 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička kari

Příprava steaků z tuňáka:


1. Omyté a osušené porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme půl hodiny odpočinout.

2. Na pánvi rozpálíme máslo s olejem a tuňáka prudce opečeme, z každé strany 2-3 minuty.

3. Maso z pánve vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku (pokud jsou v něm drobky z ryby, přecedíme ho) nasypeme mouku a kari koření a za stálého míchání opražíme. Přilijeme smetanu, rozmícháme a povaříme 10 minut. Podle chuti dosolíme, po odstavení zastříkneme citronovou šťávou.

4. Na talíři k tuňákovi nalijeme trochu omáčky a podáváme s pečenými bramborami.

Autor: Zuzka

Steak z tuňáka se smetanovou omáčkou je delikátní a zdravý pokrm. Maso z tuňáka patří k jedněm z nejlepších. Při správné přípravě zůstanou steaky z tuňáka šťavnaté. Steak z tuňáka se smetanovou omáčkou
Nejlepší recept

 323 
  Komentáře ( 1 )
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Maruška|14.08 2015 21:17
Tuňáka mám moc ráda. Je vynikající v jakékoli kombinaci, důležité je ho moc nepřepéct, tak aby to byl opravdu steak
Odpovědět
 1