Salát z tuňáka

28.07 2015|Mořské ryby
Salát z tuňáka

Salátů není nikdy dost! Dají se jíst ke svačině, k obědu i večeři. Salát z tuňáka je nejen dobrý, ale i zdravý a výživný.

Ingredience na sálat z tuňáka:

  • 400 g syrového tuňáka
  • 1 lžička koření na ryby
  • 1 hlávkový salát
  • sůl
  • 1 červená cibule
  • 1 citron nebo limetka
  • 2 karotky
  • 1 malá bagetka
  • olivový olej
  • pažitka


Příprava salátu z tuňáka:

Maso z tuňáka osolte, po obou stranách lehce posypejte kořením na ryby a nechte asi 15 minut odležet. Pak rybu opečte na oleji z každé strany 4-5 minut a nechte vychladnout. Vychladlé maso vykosťte a nakrájejte na větší kousky. Hlávkový salát rozeberte na jednotlivé listy, opláchněte a nakrájejte na kousky. Oloupejte cibuli a nakrejte na kolečka. Karotku očistěte a nakrájejte podélně na tenké plátky. Zálivku na salát z tuňáka připravte s mícháním vody, citronové šťávy, soli , olivového oleje a pažitky. Všechny ingredience lehce promíchejte a zalijte zálivkou. Bagetku nakrájejte na menší kousky a opečte na olivovém oleji dozlatova. Vychlazený salát z tuňáka posypte krutónky z bagetky.

Autor: Linda

Salát z tuňáka je výbornou a lehkou svačinkou, obědem i večeři. Díky salátu z tuňáka získáte celou řadu potřebných živin a vitamínů. Na salát z tuňáka budeme..
Nejlepší recept

 320 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ