Vynikající quiche s tuňákem

01.09 2015|Mořské ryby

Francouzské koláče quiche jsou vynikající s jakoukoliv náplní. Dnešní recept na quiche s tuňákem patří k mým oblíbeným.

Ingredience na quiche s tuňákem:

  • 500 g lístkového těsta
  • 4 plechovky drceného tuňáka ve vlastní šťávě (á 185 g)
  • 5 naťových cibulek
  • 4 větší cibule
  • olej
  • 6 vajec
  • 200 ml mléka
  • sůl
  • mletý pepř

Příprava quiche s tuňákem:


1. Tuňáka scedíme a necháme okapat.

2. Cibule oloupeme, pokrájíme na čtvrtkolečka a na troše rozpáleného oleje osmažíme dozlatova. Necháme vychladnout.

3. Celá vejce osolíme, opepříme, přilijeme mléko a vidličkou rozšleháme.

4. Těsto rozválíme a vložíme do koláčové formy. Těsto by mělo být větší než forma, okraje by měly přesahovat formu. Vidličkou je propícháme.

5. Na těsto rozložíme vychladlou cibuli, pokryjeme rovnoměrnou vrstvou tuňáka a posypeme pokrájenou natí cibulek.

6. Všechno rovnoměrně zalijeme vejci s mlékem a vložíme do trouby vyhřáté na 210°C. Upečeme do zčervenání okrajů, asi 20-25 minut.

Autor: Martina

Vynikající quiche s tuňákem je mňamka, po které se u vás zapráší. Quiche s tuňákem se skvěle hodí jako předkrm, svačina i večeře
Nejlepší recept

 333 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ