Příprava sushi
Salát z tuňáka
Ruský salát
Cizrnový salát s tuňákem
Tuňáková pizza
Makrela na víně v rajčatové omáčce
Italský salát s lososem
3 tipy na rychlou večeři
Platýs na zázvoru
Salát z tuňáka
Ruský salát
Cizrnový salát s tuňákem
Tuňáková pizza
Makrela na víně v rajčatové omáčce
Italský salát s lososem
3 tipy na rychlou večeři
Platýs na zázvoru
Příprava sushi
Sushi (suši) je tradičním japonským jídlem s tisíciletou historií. První zprávy o jeho rozšíření pocházejí již ze 7. století. Jen málokdo však ví, že Sushi v doslovném překladu znamená kyselá rýže.
Sushi můžete připravit z čehokoliv
Sushi se připravuje ze syrových ryb, krevet, chobotnic, sépií, zeleniny a hub. Také lze použít mnoho dalšího, například avokádo, okurku, listový špenát, ředkev, dýni, bambus, vejce apod. Sushi zajišťuje bohatý zdroj mastných kyselin, jodu, proteinů a minerálů. Mimo výživové hodnoty je oceňovaná i jeho podoba, často přirovnávána k uměleckému dílu, které vyjadřuje životní styl Japonců.Ingredience na sushi:
- 300 g rýže Nishiki (kulatá japonská rýže)
- 100 ml rýžového octa
- 3 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
- 80 g čerstvého tuňáka
- 80 g čerstvé makrely
- 8 kousků houby šiitaké
- 1 lžička oleje
- 100 g lososa
- 2 plátky řasy Nori
- 80 g nakládaného zázvoru
- 100 ml sojové omáčky
- 80 g křenu wasabi
Příprava sushi:
Rýži propláchněte, nasypejte do kastrolu, zalijte vodou, nechte hodinu nabobtnat a pak vařte, dokud se voda nevyvaří. Rýžový ocet svařte s cukrem a solí a přimíchejte do rýže. Čerstvé ryby nakrájejte na tenké plátky o velikosti 3x5 cm. Okurku důkladně omyjte, lžičkou vydlabejte semínka a nakrájejte na stejné nudličky jako ryby. Ze studené rýže tvořte válečky stejné velikosti. Nastříhejte plátky řasy, rozložte je na podložku a rozprostřete rýži. Mezitím houby šíitake opečte na oleji. Na každý plátek mořské řasy rozprostřete rýži a položíte na ni proužek ryby potřený křenem wasabi, připravenou okurku a houby šiitake. Pomoci bambusové podložky srolujte úhledný váleček. Při rolování trochu přitlačte, ať je vše kompaktní. Na závěr roládku nakrájejte na 6 – 8 kousků. Při podávání ozdobte sushi nakládaným zázvorem a křenem wasabi. Podávejte s sojovou omáčkou, kterou nalejete do mističky.Autor: Eliška
Sushi a variace receptů. Jak připravit sushi. Jaké ingredience na přípravu sushi můžete použit. Sushi krok za krokem. Ingredience na sushi...
Nejlepší recept
320
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ