Pečená ryba v citronové strouhance

25.08 2015|Mořské ryby

Pečená ryba v citronové strouhance je chutný způsob, jak připravit sladkovodní nebo mořskou rybu. Rybu podáváme se sýrovo-bazalkovou bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny.

Ingredience na smaženou rybu:

  • 4 porce ryby
  • 200 g strouhanky
  • sůl
  • mletý pepř
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • 1 lžička sušeného oregana
  • jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • 3 lžíce olivového oleje

Příprava smažené ryby:


1. Omyté a osušené porce ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu 30-60 minut odležet.

2. Strouhanku smícháme s oreganem, špetkou pepře a citronovou kůrou. Vejce rozšleháme.

3. Plátky ryby obalujeme nejdřív v mouce, pak ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance.

4. Obalené kousky naskládáme na plech vyložený papírem na pečení, pokropíme olejem a vložíme do vyhřáté trouby.

5. Pečeme 20 minut při 200°C.

6. Podáváme se sýrovo-bazalkovou bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny.

Autor: Lada

Pečená ryba v citronové strouhance je skvělým tipem k večeři. Pečenou rybu servírujeme se sýrovo-bazalkovou bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny.
Nejlepší recept

 344 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ