Pečená ryba v citronové strouhance
Dušená treska se zeleninou
Platýz na másle
Zapečená treska v parmazánu
Pangaisus na česneku s klobáskou
Jak připravit žraločí steak
Pangasius na řecký způsob
Losos na rozmarýnu
Zapečený pangasius
Dušená treska se zeleninou
Platýz na másle
Zapečená treska v parmazánu
Pangaisus na česneku s klobáskou
Jak připravit žraločí steak
Pangasius na řecký způsob
Losos na rozmarýnu
Zapečený pangasius
Pečená ryba v citronové strouhance

Pečená ryba v citronové strouhance je chutný způsob, jak připravit sladkovodní nebo mořskou rybu. Rybu podáváme se sýrovo-bazalkovou bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny.
Ingredience na smaženou rybu:
- 4 porce ryby
- 200 g strouhanky
- sůl
- mletý pepř
- citronová šťáva
- hladká mouka
- 2 vejce
- 1 lžička sušeného oregana
- jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu
- 3 lžíce olivového oleje
Příprava smažené ryby:
1. Omyté a osušené porce ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu 30-60 minut odležet.
2. Strouhanku smícháme s oreganem, špetkou pepře a citronovou kůrou. Vejce rozšleháme.
3. Plátky ryby obalujeme nejdřív v mouce, pak ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance.
4. Obalené kousky naskládáme na plech vyložený papírem na pečení, pokropíme olejem a vložíme do vyhřáté trouby.
5. Pečeme 20 minut při 200°C.
6. Podáváme se sýrovo-bazalkovou bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny.
Autor: Lada
Pečená ryba v citronové strouhance je skvělým tipem k večeři. Pečenou rybu servírujeme se sýrovo-bazalkovou bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny.
Nejlepší recept
343
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ