Kuře po toskánsku

28.09 2015|Kuřecí maso
Kuře po toskánsku

Kuře po toskánsku je recept ze slunné Itálie, který si rozhodně zamilujete pro jeho jednoduchost a skvělou chuť.

Ingredience na kuře po toskánsku:

  • 1 kuře
  • 2 citrony
  • 1 pórek
  • koření podle chuti (nejlépe určené na drůbež)
  • 50 ml olivového oleje

Příprava kuřete po toskánsku:


1. Omyté a osušené čtvrtky kuřete potřeme ze všech stran směsí koření a oleje. Naskládáme do pekáčku. Vymačkáme šťávu z jednoho citronu a maso jí polijeme.

2. Podlijeme trochu vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna přibližně hodinu. Po půlhodině pečení přidáme do pekáče na osminky nakrájený druhý citron a na šikmé špalíčky nakrájený pórek.

3. Kuře pečeme přikryté, na poslední čtvrthodinu pečení odklopíme. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.

Autor: Evka

Kuře po toskánsku je recept ze slunné Itálie, který si rozhodně zamilujete pro jeho jednoduchost a skvělou chuť. Pokud chcete kuře po toskánsku
Nejlepší recept

 304 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ