Rady do kuchyně

07.11 2015|Tipy
Rady do kuchyně

Každá hospodyňka to zná. Občas se něco připálí, přijde nezvaný host nebo vznikne jiný problém, který dokáže pořádně potrápit. Mámy pro vás rady do kuchyně, které vám tyto problémy pomohou vyřešit.

Rady do kuchyně: Přesolená polévka

V přesolené polévce povařte rozšlehaný bílek, nebo syrové plátky brambor. Bílek i brambory před podáváním vyjměte.

Chodí k vám do spíže na návštěvu mravenci?

Rozlučte se s nimi ekologicky. Nasypte jim do cesty kmín nebo jedlou sodu. Nelíbí se jim ani prášek do pečiva – otočí se a půjdou raději jinam.

Citrónové šťávy jen kolik potřebujete

Do těsta, na maso nebo do zálivky často stačí jenom pár kapek citrónové šťávy. Kvůli tomu nemusíte pokaždé rozkrajovat nový citron. Do plodu zapíchnete párátko a z otvoru vymačkáte tolik šťávy, kolik zrovna potřebujete. Zbytek citronu pak zabalíte do fólie a dáme do chladničky.

Báječné křupavé bramboráky

Do těsta na bramboráky přidejte 1-2 lžičky tvarohu. Zjemníte tak jejich chuť a budou krásně křupavé. Při dochucení nezapomeňte kromě česneku i na majoránku.

Mák, který bude neodolatelně vonět

Pokud máte rádi hodně intenzivní vůni máku v náplních, zkuste ho před mletím nasucho opražit na teflonové pánvi.

Jak se dá zachránit připálená rýže?

Pokud se vám povedlo lehce připálit rýži, nezoufejte. Položte na ni krajíc chleba a nepříjemná spálená chuť za chvíli zmizí.

Aby vám sklenice nepopraskala

Když do sklenice vložíte stříbrnou lžičku, můžete do ní nalít i horké nápoje a sklo nepraskne.

Smetanový led

Zbude-li vám smetana (ke šlehání i na vaření), nalijte ji do sáčku na výrobu ledových kostek a nechte zmrazit. Na zjemnění omáčky či polévky pak z pytlíku prostě jen vyndáte dvě, tři kostičky. Smetanový led se dá báječně použít i do kávy nebo čaje.

Jak na knedlíky

Bramborové knedlíky se nesrazí, pokud je před rozkrojením propíchnete na několika místech vidličkou tak, aby pára mohla volně uniknout. Ovocné knedlíky budou chutnější, když do vody, v níž je budete vařit, přidáte maličko rumu nebo vanilkového cukru.

Autor: Ali

Rady do kuchyně. Připálila jste rýži? Máte problémy s mravenci? Podívejte se na naše rady do kuchyně. Rady do kuchyně vám poradí, jak se vypořádat..
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ