Jak udělat babiččin pečený čaj
Rady do kuchyně
Domácí petrželové pesto k těstovinám i pod maso
Příprava kvasu na slivovici
20 tipů, jak využít citronovou kůru
Jak poznat čerstvý chleba?
Proč upřednostnit sypaný čaj?
Jak na čištění nerezu?
Remoska – fenomén české kuchyně
Rady do kuchyně
Domácí petrželové pesto k těstovinám i pod maso
Příprava kvasu na slivovici
20 tipů, jak využít citronovou kůru
Jak poznat čerstvý chleba?
Proč upřednostnit sypaný čaj?
Jak na čištění nerezu?
Remoska – fenomén české kuchyně
Jak udělat babiččin pečený čaj
Zajímá vás, co to je pečený čaj a jak ho udělat? Připravovaly ho naše babičky i prababičky a nyní se vrací v celé své lahodné chuti opět do módy. Vyzkoušejte jej!
Pečený čaj jsou v podstatě upečené a často i zkaramelizované kousky ovoce. Jeho chuť se liší na základě použitých druhů ovoce. Základem pečeného čaje je jednoznačně ovoce. Nejméně polovinu by měly kvůli lepší a výraznější chuti tvořit kyselé plody – rybíz, pomeranč, angrešt či ostružiny. Obecně však pro přípravu tohoto jedinečného čaje můžete použít jakékoliv oblíbené ovoce – od běžných jablek a hrušek přes lesní maliny a borůvky až po netradiční mango a papáju. Nedílnou součástí pečeného čaje je kromě koření a kapky alkoholu, který se při pečení vypaří, také cukr. Zdravější je použít hroznový, zajímavou chuť získáte také použitím medu.
Autor: Ali
Co budete na babiččin pečený čaj potřebovat:
- 2 kg oblíbeného ovoce – jablka, mandarinky, ananas, meruňky, broskve, jahody, třešně, brusinky… podle ročního období či chuti!
- 1 kg cukru krystal
- 2–3 lžičky směsi koření – anýz, celý hřebíček, skořice, badyán
- 1 dl rumu či griotky pro výraznější chuť
- 1–2 ks citronu
Příprava babiččina pečeného čaje:
Nejdříve všechno ovoce očistěte a oloupejte (ale u jablek a hrušek může slupka zůstat) a vypeckujte. Následně jednotlivé kusy nakrájejte na malé kostičky a vložte do hlubšího pekáče. Ovoce smíchejte s cukrem, griotkou či rumem a kořením a zakapněte šťávou z citronu. Takto připravenou směs nechejte péct při 170 °C přibližně půl až tři čtvrtě hodiny. Ovoce za tu dobu musí pustit šťávu. Po vytažení z trouby pečeným čajem ihned plňte zavařovací sklenice a nechte několik hodin odstát dnem vzhůru. A příprava samotného pečeného čaje už je jednoduchá – dejte tři až čtyři lžičky pečeného čaje do hrnečku a zalijte vroucí vodou.Autor: Ali
Jak udělat babiččin pečený čaj - Jaké ovoce je nejlepší na babiččin pečený čaj. Co dodá babiččinému pečenému čaji skvělou příchuť?
Nejlepší recept
338
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ