Jak poznat zkažené víno
Jak poznat zkažené vepřové maso?
Jak na ucpaný odpad umyvadla nebo dřezu
Jak vyčistit troubu
Jak udělat žitný kvásek
Jak poznat zkažené mleté maso?
20 tipů, jak využít citronovou kůru
Příprava kvasu na slivovici
Domácí petrželové pesto k těstovinám i pod maso
Jak poznat zkažené vepřové maso?
Jak na ucpaný odpad umyvadla nebo dřezu
Jak vyčistit troubu
Jak udělat žitný kvásek
Jak poznat zkažené mleté maso?
20 tipů, jak využít citronovou kůru
Příprava kvasu na slivovici
Domácí petrželové pesto k těstovinám i pod maso
Jak poznat zkažené víno

Na zkažené víno občas narazí každý z nás a není to jen otázka peněz. Zkažené víno se může objevit mezi levnými kousky, stejně tak jako mezi těmi drahými. Jak takové zkažené víno poznat, si povíme v následujícím příspěvku.
1. Víno páchne
Víno není vlastně nikdy hotové. Zraje neustále, ať už ve skladu nebo u vás ve sbírce. I když víno opustilo vinařství v perfektním stavu, může se během cesty k vám zkazit. Poznat zkažené víno můžete pouhým čichem. Znehodnocené víno páchne po zatuchlině, myšině, hořce a hrubě.2. Nedobrá chuť
Pokud nedokážete rozpoznat vúni špatného vína, špatnou chuť už určitě poznáte. U vína může například dojít k druhotnému kvašení, což poznáte podle prapodivného perlení. Pokud jste si zkažené víno objednali v restauraci, není nic lehčího, než jej reklamovat na místě. Špatné víno se v restauracích občas snaží schovat. Je například podezřelé, když vám přinesou příliš vychlazenou sklenici na víno. Vyplatí se počkat, až bude mít víno pokojovou teplotu a uvolní se jeho pravá chuť.3. Vadný korek
Častou příčinou zkaženého vína býva korek, který může víno kontaminovat chemikáliemi, které uvolňuje zhoubovatělá zátka. Nezávadný korek poznáte podle toho, že je těsný a hutný. Vadný korek je naopak plný prasklin a otvorů.4. Zoxidované víno
Při kontaktu vína s velkým množstvím vzduchu může víno zoxidovat. Prvotním projevem je ztráta ovocnosti a chuti. V extrémních případech může víno chutnat jako ořechová Sherry nebo ocet. Výrobci se oxidaci snaží zabránit přidáním oxidu siřičitého. Oxidace je též důvodem, proč je dobré víno vždy zavírat.Autor: Lída
Jak poznat zkažené víno. Na zkažené víno občas narazí každý z nás a není to jen otázka peněz. Jak takové zkažené víno poznat?
Nejlepší recept
351
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ