Rýžový salát

07.09 2015|Rizoto
Rýžový salát

Rýžový salát se zeleninou můžeme podávat jako samostatný chod nebo jako osvěžující a zdravou přílohu k různým druhům masa.

Ingredience na rýžový salát:

  • 1 šálek rýže (cca 200 ml)
  • sůl
  • mletý pepř
  • 4-5 lžic olivového oleje
  • citronová šťáva
  • 1 červená cibule
  • 1 salátová okurka
  • půl konzervy červených fazolí
  • 1 mrkev
  • hrst cherry rajčátek
  • hrst čerstvé bazalky

Příprava rýžového salátu:


1. Rýži uvaříme a necháme vychladnout.

2. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme vodnatou část se semínky. Tvrdou část pokrájíme na kostičky.

3. Rajčátka nakrájíme na čtvrtky, opět odstraníme vodnaté vnitřky se semínky a vzniklé "lodičky" ještě podélně přepůlíme.

4. Bazalkové lístky a cibuli posekáme nadrobno.

5. Prochladlou rýži promícháme s olejem, osolíme, ochutíme pepřem a citronovou šťávou.

6. Přidáme cibuli, okurku, fazole, rajčata, nastrouhanou mrkev, bazalku a dobře promícháme. Necháme chvíli uležet.

Autor: Iva

Rýžový salát je jednoduchý pokrm, který skvěle poslouží jako hlavní chod i jako zdravá a chutná příloha k masům. Rýžový salát se
Nejlepší recept

 304 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ