Hráškové rizoto
Dýňové rizoto s parmazánem
Zapečené rizoto s kuřecím masem
Rýžový salát se zeleninou
Rýžový salát
Kuřecí rizoto
Rýžový nákyp s brokolicí
Zeleninové rizoto s houbami
Rizoto se surimi tyčinkami
Dýňové rizoto s parmazánem
Zapečené rizoto s kuřecím masem
Rýžový salát se zeleninou
Rýžový salát
Kuřecí rizoto
Rýžový nákyp s brokolicí
Zeleninové rizoto s houbami
Rizoto se surimi tyčinkami
Hráškové rizoto
Hráškové rizoto je jednoduché bezmasé rizoto, které si můžete připravit prakticky jen ze základních surovin, které většinou doma vždy najdete.
Ingredience na hráškové rizoto:
- 400 g kulatozrnné rýže
- 1,2 l zeleninového vývaru
- sůl
- mletý pepř
- 500 g hrášku
- 1 lžíce másla
- 100 g parmazánu
- 1 cibule
- 5 lžic olivového oleje
Příprava hráškového rizota:
1. V zeleninovém vývaru uvaříme hrášek doměkka. Scedíme, vývar uchováme, polovinu hrášku rozmixujeme na kaši.
2. Na rozpáleném oleji osmahneme na jemno pokrájenou cibuli do zesklovatění. Přisypeme rýži a krátce osmažíme.
3. Rýži podlijeme 2 naběračkami horkého vývaru a za stálého míchání vaříme na mírném plameni. Jak se vývar vsakuje do rýže, přiléváme postupně další, dokud rýže nebude měkká (trvá to asi půl hodiny). Nestačí-li nám vývar, použijeme horkou vodu.
4. Asi z třetiny parmazánu nastrouháme hoblinky na ozdobu, zbytek nahrubo nastrouháme.
5. Řídké rizoto dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem. Vmícháme kousek másla, rozmixovaný i celý hrášek a nastrouhaný sýr.
6. Na talíři ozdobíme plátkem citronu a hoblinkami sýra.
Autor: Anežka
Hráškové rizoto je jednoduchý recept, který oceníte, pokud máte poloprázdnou spíž. Bezmasé rizoto s hráškem je chutné a zdravé. Hráškové rizoto
Nejlepší recept
303
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ