Hráškové rizoto

21.08 2015|Rizoto
Hráškové rizoto

Hráškové rizoto je jednoduché bezmasé rizoto, které si můžete připravit prakticky jen ze základních surovin, které většinou doma vždy najdete.

Ingredience na hráškové rizoto:

  • 400 g kulatozrnné rýže
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • sůl
  • mletý pepř
  • 500 g hrášku
  • 1 lžíce másla
  • 100 g parmazánu
  • 1 cibule
  • 5 lžic olivového oleje

Příprava hráškového rizota:


1. V zeleninovém vývaru uvaříme hrášek doměkka. Scedíme, vývar uchováme, polovinu hrášku rozmixujeme na kaši.

2. Na rozpáleném oleji osmahneme na jemno pokrájenou cibuli do zesklovatění. Přisypeme rýži a krátce osmažíme.

3. Rýži podlijeme 2 naběračkami horkého vývaru a za stálého míchání vaříme na mírném plameni. Jak se vývar vsakuje do rýže, přiléváme postupně další, dokud rýže nebude měkká (trvá to asi půl hodiny). Nestačí-li nám vývar, použijeme horkou vodu.

4. Asi z třetiny parmazánu nastrouháme hoblinky na ozdobu, zbytek nahrubo nastrouháme.

5. Řídké rizoto dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem. Vmícháme kousek másla, rozmixovaný i celý hrášek a nastrouhaný sýr.

6. Na talíři ozdobíme plátkem citronu a hoblinkami sýra.

Autor: Anežka

Hráškové rizoto je jednoduchý recept, který oceníte, pokud máte poloprázdnou spíž. Bezmasé rizoto s hráškem je chutné a zdravé. Hráškové rizoto
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ