Rizoto se surimi tyčinkami

25.08 2015|Rizoto
Rizoto se surimi tyčinkami

Rizoto se surimi tyčinkami a zeleninou je chutná varianta rizota pro ty, co zbožňují krabí tyčinky surimi. Rizoto podáváme se zeleninovým salátem.

Ingredience na rizoto se surimi tyčinkami:

  • 1 hrnek dlouhozrnné rýže
  • 2,5 hrnku vody na vývar + další voda podle potřeby
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • sůl
  • 1/2 lžičky kari
  • 1 velká cibule
  • 1 větší nebo 2 malé pórky
  • 250 g krabích tyčinek
  • hrst bazalkových lístků
  • olej
  • 1 kelímek zakysané smetany (200 g)
  • tvrdý sýr
  • černé olivy
  • konzervu tuňáka

Příprava rizota se surimi tyčinkami:


1. Kostku bujónu necháme rozvařit ve vodě (2,5 hrnku). Kromě toho si připravíme další vařící vodu ve varné konvici (nebo v hrnci). Cibuli a bazalku pokrájíme nadrobno, očištěný pórek na kolečka, krabí tyčinky na kousky.

2. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme pórek a za stálého míchání chvíli společně restujeme. Pak přidáme rýži a pořád mícháme a smažíme, asi 2-3 minuty. Pak do rýže vmícháme kari, osolíme a zalijeme částí vývaru (aby dosahoval zhruba do stejné výšky jako rýže). Za občasného promíchání vaříme na mírném plameni.

3. Jak se vývar postupně vsakuje do rýže, doléváme další. Po spotřebování vývaru používáme na dolévání horkou vodu. Často mícháme. Obsah hrnce by měl mít pořád polotuhou (polořídkou?) konzistenci, asi jako řidší kaše. Občas ochutnáme a sledujeme měknutí rýže.

4. Až je rýže měkká (ne rozvařená!), trvá to asi 20-25 minut, přisypeme k ní krabí tyčinky, tuňáka, olivy, bazalku, smetanu a promícháme. Podle potřeby dochutíme, necháme prohřát (pořád mícháme) a odstavíme. Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem. Podáváme se zeleninovým salátem.

Autor: Silva

Rizoto se surimi tyčinkami je výborným tipem k obědu i k večeři. Jednoduché a zdravé rizoto podáváme se zeleninovým salátem. Rizoto se surimi
Nejlepší recept

 304 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ