Rizoto v troubě

15.08 2015|Rizoto
Rizoto v troubě

Pokud vám zůstalo maso z předešlého dne, skvělý způsob jak jej využít je připravit z něj rizoto v troubě. K pokrmu se hodí zeleninový salát.

Ingredience na rizoto v troubě:

  • zbytek vařeného nebo pečeného masa
  • 1 plechovka sterilované kukuřice (cca 300 g)
  • 100-150 g uzeného bůčku
  • 2 cibule
  • olej
  • 2-3 hrnky rýže
  • voda - na 1 hrnek rýže 2 hrnky vody
  • sůl
  • mletá paprika
  • sušená zelená petrželka

Příprava rizota v troubě:


1. Cibuli a bůček pokrájíme na kostičky a na troše oleje osmažíme. Přidáme na kousky pokrájené maso a ještě chvíli opečeme.

2. Pak obsah pánve vysypeme do pekáče, přidáme scezenou kukuřici a propláchnutou rýži. Posolíme, posypeme paprikou a petrželkou. Všechno promícháme, zalijeme vodou, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 15 minutách ztlumíme na 150°C a pečeme ještě půl hodiny.

Autor: Lena

Pokud vám zůstalo maso z předešlého dne, skvělý způsob jak jej využít je připravit z něj rizoto v troubě. K pokrmu se hodí zeleninový salát. Rizoto v pekáči
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ