Rizoto s lososem a rukolou

07.08 2015|Rizoto

Kdo by nemiloval italskou kuchyně. Je jednoduchá a dáva vyniknout všem použitým ingrediencím. V parných letních dnech určitě oceníte lehké rizoto s lososem a rukolou.

Ingredience na rizoto s lososem a rukolou:

  • 400 g rýže arborio
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g filé z lososa
  • 200 ml bílého vína
  • 1-1,2 l zeleninového vývaru
  • sůl
  • malá hrstka mladého hrášku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • mletý pepř
  • 40 g strouhaného parmazánu
  • hoblinky parmazánu na ozdobu
  • 60 g rukoly
Zálivka:
  • 1 lžíce olivového olej
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • špetka cukru
  • špetka soli

Příprava rizota s lososem a rukolou:


1. V hrnci zahřejeme 3 lžíce oleje a lžíci másla. Přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku a celé oloupané stroužky česneku (můžeme je lehce rozmáčknout, aby praskly).

2. Za stálého míchání orestujeme do změknutí šalotky. Česnek vyjmeme a do hrnce nasypeme rýži (nepropláchnutou). Mícháme, dokud rýže nezesklovatí.

3. Pak zalijeme vínem a za občasného zamíchání vaříme, dokud se nevsákne do rýže.

4. Pak postupně po jedné naběračce přiléváme vývar, zamícháme a vaříme, dokud se nevstřebá do rýže. Pak přilijeme další vývar a postup opakujeme, dokud není rýže měkká.

5. Mezitím na pánvi zahřejeme lžíci másla a orestujeme na něm na malé kousky nakrájeného lososa. Osolíme a opepříme podle chuti.

6. Až je rýže měkká a krémová, přisypeme hrášek a necháme povařit ještě asi minutu. Odstavíme, vmícháme obsah pánve s lososem a strouhaný parmazán. Podle chuti můžeme dosolit.

7. Rukolu opereme a promícháme se zálivkou: všechny suroviny vložíme do malé skleničky se šroubovacím víčkem a důkladně protřepeme.

Autor: Mily

Rizoto s lososem a rukolou. Kdo by nemiloval italskou kuchyně. Je jednoduchá a dáva vyniknout všem použitým ingrediencím. V parných letních dnech určitě oceníte lehké rizoto s lososem a rukolou.
Nejlepší recept

 334 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ