Rizoto s krevetami a špenátem

09.08 2015|Rizoto

Rizoto s krevetami a špenátem je jednoduché a rychlé. Pokud hledáte recept na lehký a zdravý oběd, pak je to ten pravý.

Ingredience na rizoto s krevetami a špenátem:

  • 500 g rýže arborio
  • 50 g anglické slaniny (tenké plátky)
  • olivový olej
  • 3 stroužky česneku
  • 60 g listového špenátu
  • 400 g předvařených oloupaných krevet
  • 2 lžíce másla
  • chilli koření
  • sůl
  • drcený barevný pepř
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • 60 g parmazánu

Příprava rizota s krevetami a špenátem:


1. Rozmražené krevety necháme na cedníku okapat a oschnout. Nasypeme je do misky, přidáme k nim 2 lžíce oleje, lehce poprášíme chilli kořením a promícháme. Necháme asi hodinu v chladu odležet.

2. Ve větším hrnci nebo kastrolu zahřejeme asi 2 lžíce oleje, přidáme na proužky nakrájenou slaninu a osmahneme dokřupava.

3. Přidáme nadrobno pokrájený česnek, rýži a za stálého míchání společně osmažíme, cca 3 minuty.

4. Zalijeme vývarem, osolíme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 170-180°C. Po 30 minutách troubu vypneme, ale neotvíráme a necháme rýži ještě 10 minut dojít.

5. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme naložené krevety, osolíme a za častého míchání osmažíme dorůžova. Pokud krevety pustí vodu, necháme ji vydusit.

6. Hotovou rýži nejdříve promícháme a načechráme (nesmí být rozvařená ani tvrdá), postupně vmícháme obsah pánve s máslem a krevetami, špenát a nastrouhaný parmazán. Podle chuti přisolíme a opepříme.

Autor: Dája

Rizoto s krevetami a špenátem je jednoduché a rychlé. Pokud hledáte recept na lehký a zdravý oběd, pak je to ten pravý. Rizoto se špenátem a krevetami
Nejlepší recept

 347 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ