Krémové houbové rizoto s parmazánem: Lahodný recept pro každého milovníka italské kuchyně
Lososové rizoto s hráškem
Rizoto s červenou čočkou a zeleninou
Krevetové rizoto z divoké rýže
Rizoto s krevetami a špenátem
Krémové rizoto s artyčoky a slaninou
Lososové rizoto s hráškem
Rizoto s červenou čočkou a zeleninou
Krevetové rizoto z divoké rýže
Rizoto s krevetami a špenátem
Krémové rizoto s artyčoky a slaninou
Krémové houbové rizoto s parmazánem: Lahodný recept pro každého milovníka italské kuchyně

Pokud máte chuť na něco krémového a plného chuti, připravte si toto lahodné houbové rizoto s parmazánem! Spojení jemné rýže, voňavých hub a smetanového parmazánu vás ohromí. Tento recept je ideální pro všechny, kteří touží po jednoduchém, ale vynikajícím jídle, které zahřeje i potěší vaše chuťové pohárky. Vyzkoušejte ho a zamilujte se do autentické italské kuchyně!
Krémové houbové rizoto s parmazánem
Ingredience (pro 4 osoby):
- 300 g arborio rýže
- 500 g čerstvých hub (žampiony, hříbky)
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 750 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 150 ml bílého vína
- 50 g másla
- 100 g parmazánu
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvé bylinky (petržel, tymián)
Postup:
- Na olivovém oleji restujte cibuli a česnek do změknutí (3–4 minuty).
- Přidejte houby a restujte je, dokud nezměknou (5 minut).
- Do pánve přidejte rýži a restujte 2–3 minuty.
- Zalijte bílým vínem a nechte vyvařit.
- Postupně přidávejte vývar a za stálého míchání vařte 18–20 minut.
- Na závěr přidejte máslo a parmazán, promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.
- Podávejte s čerstvými bylinkami a extra parmazánem.
Výživová hodnota | Na 1 porci |
---|---|
Kalorie | 350 kcal |
Bílkoviny | 9 g |
Sacharidy | 50 g |
Tuky | 12 g |
Vláknina | 3 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sůl | 0,5 g |
Autor: liv
Připravte si dokonalé krémové rizoto s houbami! Tento oblíbený recept je plný chuti, snadný na přípravu a ideální pro každou příležitost. Získejte návod a ingredience!
Nejlepší recept
300
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ