Krémové houbové rizoto s parmazánem: Lahodný recept pro každého milovníka italské kuchyně

04.05 2025|Rizoto
Krémové houbové rizoto s parmazánem: Lahodný recept pro každého milovníka italské kuchyně

Pokud máte chuť na něco krémového a plného chuti, připravte si toto lahodné houbové rizoto s parmazánem! Spojení jemné rýže, voňavých hub a smetanového parmazánu vás ohromí. Tento recept je ideální pro všechny, kteří touží po jednoduchém, ale vynikajícím jídle, které zahřeje i potěší vaše chuťové pohárky. Vyzkoušejte ho a zamilujte se do autentické italské kuchyně!

Krémové houbové rizoto s parmazánem

Ingredience (pro 4 osoby):

  • 300 g arborio rýže
  • 500 g čerstvých hub (žampiony, hříbky)
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 750 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 150 ml bílého vína
  • 50 g másla
  • 100 g parmazánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvé bylinky (petržel, tymián)

Postup:

  1. Na olivovém oleji restujte cibuli a česnek do změknutí (3–4 minuty).
  2. Přidejte houby a restujte je, dokud nezměknou (5 minut).
  3. Do pánve přidejte rýži a restujte 2–3 minuty.
  4. Zalijte bílým vínem a nechte vyvařit.
  5. Postupně přidávejte vývar a za stálého míchání vařte 18–20 minut.
  6. Na závěr přidejte máslo a parmazán, promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.
  7. Podávejte s čerstvými bylinkami a extra parmazánem.


Výživová hodnotaNa 1 porci
Kalorie350 kcal
Bílkoviny9 g
Sacharidy50 g
Tuky12 g
Vláknina3 g
Cholesterol20 mg
Sůl0,5 g

Autor: liv

Připravte si dokonalé krémové rizoto s houbami! Tento oblíbený recept je plný chuti, snadný na přípravu a ideální pro každou příležitost. Získejte návod a ingredience!
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ