Rizoto s červenou čočkou a zeleninou

07.06 2019|Rizoto
Rizoto s červenou čočkou a zeleninou

Lehké a výživné rizoto si můžete připravit z červené čočky a mražené zeleninové směsi. Červená čočka je skvělou přísadou, která vám dodá bílkoviny, ale i celou řadu vitamínů a minerálů.

Ingredience:

Pro 4-6 osob
300 kcal na 100 g
70 min.
  • 2 hrnky rýže
  • 1/2 hrnku červené čočky
  • sáček mražené zeleninové směsi dle vlastního výběru
  • 2 kuřecí stehna
  • 1 cibule
  • hřebíček
  • nové koření
  • bobkový list
  • pepř černý
  • sůl
  • olej

Příprava:


1. Do hrnce nalijte 4 hrnky vody. Osolte, přidejte bobkový list, nové koření a přiveďte k varu.

2. Vložte kuřecí stehna a uvařte je doměkka. Poté vývar sceďte a vraťte zpět do hrnce.

3. Do vývaru přisypte rýži, čočku a hřebíček a vařte doměkka. Z kuřete oberte maso a nakrájejte jej na kousky.

4. Mezitím na pánvi osmahněte cibuli nakrájenou na drobno. Přidejte mraženou zeleninu, osolte ji a opepřete. Duste zhruba 8 minut.

5. Z uvařené rýže odstraňte hřebíček a smíchejte ji se zeleninou a kuřecím masem.

Autor: Jana

Kuřecí rizoto se zeleninou a červenou čočkou je lehký pokrm, který zasytí a přitom nezatíží. Do rizota můžete přidat jakoukoliv mraženou zeleninovou směs.
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ