Rizoto s červenou čočkou a zeleninou
Krevetové rizoto z divoké rýže
Rizoto s krevetami a špenátem
Dýňové rizoto pro vegetariány
Italské rizoto se šunkou
Lososové rizoto s hráškem
Krevetové rizoto z divoké rýže
Rizoto s krevetami a špenátem
Dýňové rizoto pro vegetariány
Italské rizoto se šunkou
Lososové rizoto s hráškem
Rizoto s červenou čočkou a zeleninou
Lehké a výživné rizoto si můžete připravit z červené čočky a mražené zeleninové směsi. Červená čočka je skvělou přísadou, která vám dodá bílkoviny, ale i celou řadu vitamínů a minerálů.
Ingredience:
Pro 4-6 osob
300 kcal na 100 g
70 min.
300 kcal na 100 g
70 min.
- 2 hrnky rýže
- 1/2 hrnku červené čočky
- sáček mražené zeleninové směsi dle vlastního výběru
- 2 kuřecí stehna
- 1 cibule
- hřebíček
- nové koření
- bobkový list
- pepř černý
- sůl
- olej
Příprava:
1. Do hrnce nalijte 4 hrnky vody. Osolte, přidejte bobkový list, nové koření a přiveďte k varu.
2. Vložte kuřecí stehna a uvařte je doměkka. Poté vývar sceďte a vraťte zpět do hrnce.
3. Do vývaru přisypte rýži, čočku a hřebíček a vařte doměkka. Z kuřete oberte maso a nakrájejte jej na kousky.
4. Mezitím na pánvi osmahněte cibuli nakrájenou na drobno. Přidejte mraženou zeleninu, osolte ji a opepřete. Duste zhruba 8 minut.
5. Z uvařené rýže odstraňte hřebíček a smíchejte ji se zeleninou a kuřecím masem.
Autor: Jana
Kuřecí rizoto se zeleninou a červenou čočkou je lehký pokrm, který zasytí a přitom nezatíží. Do rizota můžete přidat jakoukoliv mraženou zeleninovou směs.
Nejlepší recept
301
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ