Dýňové rizoto pro vegetariány
Italské rizoto se šunkou
Rizoto s lososem a rukolou
Smažená rýže
Rizoto v troubě
Rizoto s krevetami a špenátem
Krevetové rizoto z divoké rýže
Rizoto s červenou čočkou a zeleninou
Lososové rizoto s hráškem
Italské rizoto se šunkou
Rizoto s lososem a rukolou
Smažená rýže
Rizoto v troubě
Rizoto s krevetami a špenátem
Krevetové rizoto z divoké rýže
Rizoto s červenou čočkou a zeleninou
Lososové rizoto s hráškem
Dýňové rizoto pro vegetariány

I vegetariáni mají mnoho možností, co si uvařit k obědu. Jednou z nich je dýňové rizoto pro vegetariány. Rizoto je tak dobré, že si jej zamilují i masožravci.
Ingredience na dýňové rizoto pro vegetariány:
- půlka máslové dýně (cca 350-400 g)
- 200 ml kulatozrnné rýže
- 2 jarní cibulky
- 1-2 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- chilli (není nutné)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
Příprava dýňového rizota pro vegetariány:
1. Dýni, česnek i cibulky oloupeme. Dýni pokrájíme na kostky, česnek a bílé části cibulek nadrobno.
2. V hlubší pánvi nebo kastrolu zahřejeme olej a osmahneme na něm dýni s česnekem a cibulkou. Pak přisypeme rýži a krátce společně opečeme.
3. Osolíme, okořeníme a zalijeme horkou vodou (asi 400 ml). Pod pokličkou vaříme do změknutí rýže20-25 minut). Občas promícháme, podle potřeby můžeme dolít vodu.
4. Až je rýže měkká, vmícháme lžíci másla. Na talíři posypeme pokrájenou zelenou částí cibulek.
Autor: Hanka
Dýňové rizoto pro vegetariány si zamilují nejen vegetariání. Dýňové rizoto je jednoduché a opravdu chutné. Kdo chce může si jej posypat paramazánem
Nejlepší recept
313
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ