Dýňové rizoto pro vegetariány

16.08 2015|Rizoto

I vegetariáni mají mnoho možností, co si uvařit k obědu. Jednou z nich je dýňové rizoto pro vegetariány. Rizoto je tak dobré, že si jej zamilují i masožravci.

Ingredience na dýňové rizoto pro vegetariány:

  • půlka máslové dýně (cca 350-400 g)
  • 200 ml kulatozrnné rýže
  • 2 jarní cibulky
  • 1-2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • chilli (není nutné)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla

Příprava dýňového rizota pro vegetariány:


1. Dýni, česnek i cibulky oloupeme. Dýni pokrájíme na kostky, česnek a bílé části cibulek nadrobno.

2. V hlubší pánvi nebo kastrolu zahřejeme olej a osmahneme na něm dýni s česnekem a cibulkou. Pak přisypeme rýži a krátce společně opečeme.

3. Osolíme, okořeníme a zalijeme horkou vodou (asi 400 ml). Pod pokličkou vaříme do změknutí rýže20-25 minut). Občas promícháme, podle potřeby můžeme dolít vodu.

4. Až je rýže měkká, vmícháme lžíci másla. Na talíři posypeme pokrájenou zelenou částí cibulek.

Autor: Hanka

Dýňové rizoto pro vegetariány si zamilují nejen vegetariání. Dýňové rizoto je jednoduché a opravdu chutné. Kdo chce může si jej posypat paramazánem
Nejlepší recept

 313 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ