Krémové rizoto s artyčoky a slaninou
Lososové rizoto s hráškem
Valencijská paella s kuřecím masem
Skvělé dýňové rizoto
Zapečené rizoto se zeleninou
Rizoto alla cantonese
Lososové rizoto s hráškem
Valencijská paella s kuřecím masem
Skvělé dýňové rizoto
Zapečené rizoto se zeleninou
Rizoto alla cantonese
Krémové rizoto s artyčoky a slaninou
Italské krémové rizoto s artyčoky a slaninou je sice trošku časově náročnější, ale o to lepší je výsledek. Jemná chuť rizota vás nadchne.
Italské krémové rizoto pro 4 osoby:
Doba přípravy: do hodinyIngredience na krémové rizoto:
- 320 rýže
- 20 g másla
- 450 g artyčoků
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- 90 g slaniny
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 30 g parmezánu
Příprava krémového rizota:
Začněte tím, že očistíte artyčoky. Do velké misky nalijte vodu a přidejte šťávu z jednoho citronu. Citron zabrání tomu, aby artyčoky zčernaly. Citronem si potřete i ruky, abyste je neměli černé. Před vložením do vody artyčoky nakrájíme. Doporučuji najít návod, která část artyčoků se používá. Na olivovém oleji mírně osmažíme česnek, jakmile začně růžovět vyndáme ho a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Cibuli osmažíme do zlatova. Přidáme větší část artyčoků. Zhruba 1/3 si necháme stranou na později. Přidejte sůl a přidejte i pár naběraček vývaru. Nechte vařit asi 20 minut.Jakmile budou artyčoky měkké, přendejte je do misky na šlehání a rozmixujte je na krém. Na pánvi osmažte zbytek cibulky a větší část slaniny na tenké proužky. Přidejte trochu vývaru a nechte pět minut převařit. Poté dáme do pánve i rýži. Do směsi přilijte trochu brandy nebo bílého vína a vývar. Nechte vařit 20 minut. Po 20 minutách vmícháme do rýže krém z artyčoků. Dobře zamíchejte a přidejte kousek másla. Na závěr vmíchejte do krémového rizota větši kousky zbylých artyčoků a osmažené proužky slaniny. Italské krémové rizoto je tímto hotovo a vy můžete podávat. Dobrou chuť!
Autor: Jada
Foto:
Krémové rizoto s artyčoky a slaninou . Italské krémové rizoto s artyčoky a slaninou je sice trošku časově náročnější, ale o to lepší je výsledek. Jemná chuť rizota vás nadchne.
Nejlepší recept
334
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ