Valencijská paella s kuřecím masem

28.02 2015|Rizoto
Valencijská paella s kuřecím masem

První pravá paella vznikla ve Valencii jako tradiční jídlo, které odráží fantazii a chutě místní populace. Bylo to jídlo chudých,  kteří se scházeli na oběd, který připravovali ze všeho, co měli.

Na konci 19. století se paella dostala do jídelních lístků restaurací a kiosků na valencijských plážích, kde ji mohl ochutnat zbytek Španělů a turistů. Dnes patří paella mezi nejoblíbenější španělská jídla na celém světě. Slovo paella pochází z latinského "patella", což znamená pánev, respektive velkou železnou pánev

Paella s kuřecím masem pro 4 osoby

Doba přípravy: do hodiny

Ingredience na paellu s kuřecím masem:

  • 400 g kuřecího masa
  • 400 g králičího masa
  • 150 g zelených fazolek
  • 200 g fazolí
  • 150 g červené papriky
  • 200 g rajčatového pyré
  • 1 chilli paprička
  • šafrán
  • 400 g rýže
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • sůl
  • 8 lžic olivového oleje
  • sladká paprika
  • sůl

Příprava paelly s kuřecím masem:

Nejdříve očistíme a nakrájíme na malé kousky kuře a králíka. Poté je dáme do pánve s trochou olivového oleje a trochou soli. Maso necháme zrůžovět alespoň na 10-15 minut. Nezapomeňte kousky masa obracet ze všech stran. Mezitím si nakrájejte na kousky zelené fazolky a papriku. Jakmile je nazlátlé, přidejte kousky fazolek a papriky. Smažte 10 minut. Pak přidejte bílé fazole. Po pár minutách přidejte rajčatové pyré a trochu vývaru. Promíchejte a okořente chilli, sladkou paprikou a šafránem. Dobře promíchejte osolte a vložte také rýži. Od teď rýži nemíchejte. Přidejte dostatek vývaru a nechte vařit 7-8 minut na silném plamenu. Po 8 minutách snižte plamen a nechte vařit dalších 10 minut. nezapomeňte dolévat vývar tak, aby se rýže nemohla připálit. Po 18 minutách zkontrolujte rýži ve středu pánve. Pokud je rýže uvařena, vaše paella je hotová a můžete podávat. Dobrou chuť!

Autor: Jada

Valencijská paella s kuřecím masem. První pravá paella vznikla ve Valencii jako tradiční jídlo, které odráží fantazii a chutě místní populace. Bylo to jídlo chudých,  kteří se scházeli
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ