Skvělé dýňové rizoto
Valencijská paella s kuřecím masem
Krémové rizoto s artyčoky a slaninou
Zapečené rizoto se zeleninou
Rizoto alla cantonese
Italské rizoto s kalamáry
Rizoto s brokolicí
Valencijská paella s kuřecím masem
Krémové rizoto s artyčoky a slaninou
Zapečené rizoto se zeleninou
Rizoto alla cantonese
Italské rizoto s kalamáry
Rizoto s brokolicí
Skvělé dýňové rizoto
Pokud máte přebytek dýní a nevíte, co s nimi. Určitě vyzkoušejte dýňové rizoto. Dýňové rizoto je opravdovou sezonní mňamkou.
Dýňové rizoto pro 4 osoby:
Doba přípravy: 70 minutIngredience na dýňové rizoto:
- 320 g rýže
- 500 g dýně
- 150 g slaniny
- 1 cibule
- 1 větvička čerstvého rozmarýnu
- olivový olej
- 30 g másla
- 1,5 l zeleninového vývaru
- parmezán
Příprava dýňového rizota:
Slaninu nakrájejte na kostičky a osmažte na nízkém plamenu. Mezitím nakrájejte na jemno cibuli a půlku dýně na kostičky. Jakmile ze slaniny vysmažíte tuk, vyndejte slaninu a dejte ji bokem. Do pánve přidejte kousek másla a malinko olivového oleje. Do pánve nyní dejte kousky dýně a nechte ji smažit. Zbytek dýně nakrájíme na plátky. Dýni, která se smažila vyndáme z pánve. A na její místo dáme smažit cibuli a dýni nakrájenou na plátky. Přidáme naběračku zeleninového vývaru a dusíme. K dýni přidáme rýži. Smažíme a přidáváme vývar po každé, když se odpaří. Do hrnce dáme olivový olej a přidáme na kousky nasekaný rozmarýn a smažíme. Jakmile je rýže měkká, vypneme a přidáme máslo a trošku aromatizovaného oleje. Posypeme parmezánem. Přidáme opečenou slaninu a necháme pár minut odpočívat. Dýňové rizoto naservírujeme na talíř a poté přidáme zvlášť smaženou dýni. Dobrou chuť!Autor: Jada
Skvělé dýňové rizoto. Pokud máte přebytek dýní a nevíte, co s nimi. Určitě vyzkoušejte dýňové rizoto. Dýňové rizoto je opravdovou sezonní mňamkou.
Nejlepší recept
347
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ